|
|
Duvarları yıkan buluşma
Bahçeli: Uzlaşma kültürü ve diyalog ortamı adına görüşmeyi önemsiyorum. Elimizden geleni yapmaya hazırız
Uzun süredir beklenen ve DİSK içinde tartışmalara neden olan, MHP'li çevrelerin de tepki gösterdiği DİSK-MHP görüşmesi dün gerçekleşti. DİSK Yönetim Kurulu, hükümet yönetimiyle görüşmek üzere geldiği Ankara'da Başbakan Bülent Ecevit'ten önce MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile görüştü. DİSK heyetini Başbakanlık'taki makamında kabul eden Bahçeli, "Uzlaşma kültürü ve diyalog adına bu görüşmeyi önemsiyorum" derken DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK'in "MHP" ile değil, "Başbakan Yardımcısı" ile görüştüğünü söyledi ve "Kimsenin ideolojisinde sapma yok" dedi.
KONU DİSK'İN SORUNLARI
YaklaŞIk 50 dakika süren görüşmede, çaylar içildi, geçmiş sohbetine girilmedi, sadece DİSK'in sorunları gündeme geldi. Çelebi, İş Güvencesi Yasa Tasarısı, sendikal örgütlenmede baraj sorunu, zorunlu tasarruf kesintileri yanında, MHP'li belediyelerdeki işten çıkarma, DİSK'e bağlı sendikalara üyelikte zorluk çıkarma ile Çukobirlik'teki işten çıkarmalar konularına da Bahçeli'ye aktardı.
'KATKI BEKLİYORUZ!'
Çelebİ, liderlerle yapacakları görüşmelerde iş güvencesinin biran önce Meclis'ten geçerek yürürlüğe konması konusundaki taleplerini ileteceklerini kaydetti. Diğer bir taleplerinin zorunlu tasarruflarla ilgili olduğunu belirten Genel Başkan Çelebi, "Zorunlu tasarruftan elde etmemiz gereken paraları alamıyoruz. Toplumda bu konuda ciddi tepkiler var" diye konuştu.
Bahçeli'ye sorunlarını içeren bir dosya sunan Çelebi, "Sorunlarımızın çözümü için açıkça katkı bekliyorum" deyince Bahçeli, "Sorunların çözümü için elimden geleni yaparım. Çözemeyeceğimiz konular olursa, bunu da açıkça söyleriz" diye cevap verdi.
Nevin BİLGİN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|