kapat

16.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Arafat'ın yerini alacak
İsrailliler, Tanzim grubunun lideri Barguti'nin çatışmaları örgütlediğini ve Arafat'ın yerine oynadığını iddia ediyor

İsrail Hükümeti, Filistin'de 1.5 ay önce başlayan sokak çatışmalarının, yani "İntifada"nın sorumlusu olarak Mervan Barguti'yi görüyor. Barguti, Filistin lideri Yaser Arafat'ın başında bulunduğu Fetih Haraketi'nin silahlı bölümü Tanzim'in sorumlusu. Ülkesinin politik çevrelerinden de önemli bir destek gören Barguti şimdiden Arafat'ın ardından onun yerini almaya hazırlanıyor.

Aynı zamanda Batı Şeria Fetihi'nin Genel Sekreteri olan Barguti, İsrail askerlerinin silahlarına karşılık taşlar ve sapanlarla cevap veren Filistihli gençlerin eğitim ve organizasyonundan sorumlu. Ancak Tanzim, yalnızca eli taşlılar değil, Kaleşnikof silahlarla donanımlı gençler de bulunuyor. Ve herbiri, olası bir İsrail işgaline karşılık özel olarak eğitiliyor.

"TEK SORUMLU O"
Barguti ise Tanzim'in, Fetih'i düzenlemek ve organize etmek amacında olduğunu anlatıyor ve bu silahlı birliklerin lideri olduğunu reddediyor. Ancak İsrailliler, okuldan çıkar çıkmaz soluğu çatışma bölgelerinde alan ve tek silahları taşlar olan birçok çocuğun ölmesinden de Barguti'yi sorumlu tutuyor.

"ELİNİN HAMURUYLA" MOLOTOF SALDIRISI
İsrail askerleriyle Filistinliler arasında 28 Eylül'de başlayan sokak çatışmalarında akan kan durmak bilmiyor. Önceki gün ölenlerin cenazeleri dün kaldırıldıktan sonra Batı Şeria ve Gazze'deki birçok yerde çatışma çıktı. Tulkarim, Karni, Kalkiliya ve Eriya'da ikişer olmak üzere dün toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle taraflar arasındaki çatışmaların 7'nci haftasında toplam ölü sayısı 231'e ulaştı. Ve ilk kez sokaklarda molotof kokteyli ve sapanla İsrail askerlerine saldıran bir Filistinli kadın görüldü. Öte yandan Ankara, çatışmalarda yaralanan 50 Filstinli'yi gelecek hafta Türkiye'ye getirip, tedavilerini üstlenecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır