kapat

13.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Bukalemun

Beşiktaş tam bir bukalemun. Maçtan maça değil, aynı 90 dakika içerisinde bile çok değişik bir grafik çiziyor. Tam "Maç bitti, Beşiktaş elini kolunu sallaya sallaya 3 puanı alacak" dediğimiz anda bir bakıyorsunuz işler tersine dönmüş.

Beşiktaş daha ilk yarıda farkı 3-4'e çıkarır ve sonra ter idmanı yapardı. 12. dakikada iki farkı yakalayan şampiyonluğa oynayan bir takım böylesine zorlanır mı? Maçın başında fark ikiye çıktığında Samsunspor oyunu tamamen bırakmıştı. Beşiktaş bir 15-20 dakika daha rakibinin üstüne gitseydi, iş hemen biterdi. Ama Beşiktaş'ta bu çaba yoktu. Samsunspor'a adeta "Hey arkadaş! Haydi silkinin üstümüze gelin" diyorlardı. Samsunspor bu nazik teklifi geri çevirmedi, golünü attı ve biten maç tekrar başladı.

Kartal'a rahat batıyor
İkinci yarının başında Beşiktaş tekrar farkı ikiye çıkardı. Yani maçı koparmak için bir fırsat daha... Yine akıllanmamış olacaklar, kısa sürede fark yine bire indi. Demek ki, Kartal'a rahat batıyor ve maçı hep bıçak sırtında sürdürmek istiyor.

Beşiktaş neden farkı arttıramadı ve zorlandı? Herşeyden önce sağ kanat işlemiyor. Nihat beklenen performansının çok uzağında. Sakatlanıp çıkana kadar ofansif yönde katkı yapmadığı gibi, Samsun bu bölgede Beşiktaş'ı epeyce hırpaladı. Beşiktaş sağdan ilk atağını Nihat'ın yerine giren Murat ile 50. dakikada geliştirip gol buldu.

Ahmet golünü attı, çok koştu fakat fazlasıyla dağınık. Sayısız topu çiğnedi. Atakları başlamadan sona erdirdi. Scala kendisini oyundan alırken Ahmet'in gösterdiği şaşkınlık ifadesine doğrusu biz de şaşırdık.

En iyisi yine Nouma
Beşiktaş oyunu defansından iyi başlatamıyor. Erman, Tayfur ve Ümit bu yönde yetersiz. Siyah-beyazlılar, orta alanın göbeğinde de yeterli etkinlikte değildi. Nihat, Yasin ve Mehmet biraz daha yaratıcı olsalar bu denli sıkıntı yaşanmazdı.

Nouma Beşiktaş için çok önemli bir adam... Hakemlerle konuşuyor, rakibiyle didişiyor, Scala'yı çıldırtıyor ama işi bitiriyor. Eee, her güzelin bir kusuru var.

Hakem Mutlu Çelik 5. dakikada Beşiktaş'ın bir golünü resmen katletti. Pozisyonun faulle yakından uzaktan ilgisi yoktu. Antep maçında da Kartal'ın bir golü yenmiş ve orada 3 puan gitmişti. Hakemler mutlak süratle dikkatli olmak zorunda. Takımların kaderi hakemlerinin elinde olmamalı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır