Son 2 maçta 10 gol atmış F.Bahçe için kritik bir dönemeçti Antep. Kafiledeki herkes "Bu maçı alırsak, bizi kimse tutamaz" fikrinde birleşiyor, "Antep en tehlikeli deplasman. 1 puan da iyidir" diye yiğidin hakkını da veriyordu.
Mustafa Denizli de sahaya defansif bir 11 çıkarmış, gol şansını forvetteki Baliç-Rapajc ikilisinin hünerine bırakmıştı. İlk 20 dakikayı iki taraf da birbirini yoklayarak geçirdi. Dişe dokunur bir tehlike yoktu ama Antep oyunu karşı kaleye yıkmıştı. Bu oyun anlayışında bireysel hata olmadığı sürece F.Bahçe'nin gol yemesi mümkün değildi. O hata 20. dakikada Rüştü'den geldi. Erhan'ın kavisli kornerine stoper Ramazan iyi yükselip kafayı yapıştırdı. Top süzüle süzüle ters köşeye giderken, Rüştü pozisyonu arkadaşları gibi izliyordu: 1-0.
Bu 2 gol herşeyin sonu oldu. F.Bahçe'nin puan alabilmek için artık oynaması lazımdı. Ama futbolu oynayacak ayaklar adeta kötürüm olmuştu. Abdullah, Baliç, Rapajc, Yusuf, Lazetiç tel tel dökülünce, ileriye çıkan Ogün'ün çabaları da güdük kaldı.
Denizli, 2. yarıya Yusuf-Abdullah yerine Revivo-Serhat ikilisini alıp başladı ama "hava gazı!" Golleri kaçıran Fatih ve Kemal'le yine Antep oldu. Son 20 dakikada kurtardığı gollerle Rüştü yıldızını biraz yükseltti. F.Bahçe ise bulduğu tek net pozisyonda (dk. 67) Serhat'ın kafasında direğe takıldı. Kimbilir belki futbol topu bile F.Bahçe'nin golü ve puanı haketmediğini düşünüyordu.
Antep seyircisi, "Haney haney haney/İşte meydaney/Delikanlı Fener/Nerdesin haney" diye tempo tutarken, bitime 5 dakika kala Ramazan'ın hatasını değerlendiren Serhat, zor pozisyonda 2-1'i getirmeyi başardı.
Ancak tek başına Serhat'ın çabası F.Bahçe'yi kurtarmaya yetmedi; Antep hakettiği 3 puanı hanesine yazdırıp zirveyi salladı.
KENAN YÜCEL