kapat

07.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Bahçeli'ye AB kadrosu
MHP liderinin, yeni A Takımı'nda eski Başkanlık Divanı üyelerinin büyük bölümünü koruyacağı, ancak "AB'ye giriş süreci"nde, danışman niteliğindeki uzman kişilerle kadrosunu takviye edeceği belirtiliyor

Kongreden güç kazanarak çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, bu hafta içinde Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayarak, yeni Başkanlık Divanı için seçim yapması bekleniyor. Bahçeli'nin yeni A takımında eski Başkanlık Divanı üyelerinin büyük bölümünü koruyacağı, ancak danışman niteliğindeki uzman kişilerle kadrosunu takviye edeceği belirtiliyor.

Bahçeli'nin Türkiye'nin AB'ye giriş sürecini, ekonomik konuları ve dışişleri alanındaki gelişmeleri daha yakından takip edebilmek amacıyla daha önce danışman olarak yararlandığı kişileri Başkanlık Divanı'na almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu kişiler arasında Bahçeli'nin uzun yıllardır danışmanlığını yapan, okuldayken asistanı olarak çalışan "siyaset bilimci" İstanbul Milletvekili Esat Öz ilk sırada bulunuyor. Yine askeri danışmanı Güneydoğu Asayiş Kolordu eski Komutanı emekli Korgeneral Altay Tokat'ın da Başkanlık Divanı'na gireceği kaydediliyor.

ANAP'ın eski Devlet Bakanlarından Ercüment Konukman ve MHP Samsun Milletvekili yüzbaşı emeklisi Vedat Çınaroğlu da divan için ismi geçenler arasında bulunuyor. Bahçeli'nin memur kesiminden gelen tepkileri azaltmak için eski Kamu-Sen Başkanı Ankara Milletvekili Ali Işıklar'a ya da geçmişte Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü yapan Ankara Milletvekili Mehmet Arslan'a da görev verebileceği belirtiliyor. Bahçeli'nin Türkeş'in kurmaylarından Haluk Pirimoğlu ile Şefkat Çetin'e yakınlığıyla tanınan Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Kaya'nın da, Ülkü Ocakları'ndaki görevinden istifa etmesi halinde yönetimdeki "ocaklılar" dengesini korumak amacıyla Başkanlık Divanı'na alabileceği ifade ediliyor.

ÇETİN, ŞEFKATLİ VE YAHNİCİ
Sayısı 15'e düşen yeni Divan'da görevini sürdürecek kişiler arasında ilk sırada Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin bulunuyor. Yine partinin imaj-maker'ı olarak tanınan Parti Okulu'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, adları Genel Sekreterlik için geçen Nazif Okumuş, Adnan Uçaş, Bülent Didinmez ve Turan Çirkin de kalacak isimler arasında gösteriliyor.

Eski Genel Başkan Yardımcısı Ziya Yılmazbilen, eski Genel Muhasip Ümit Şafak, eski Genel Sekreter Yardımcısı Sait Gönen, eski Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'a da divanda yer verileceği kaydediliyor.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır