Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen, bankasının TMSF kapsamındaki 10 banka ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Ansen, "Ne kredisi var, ne de alacağı var. Halk Bankası'nın kredileri bankacılık kuralları içinde ve yeterli teminatlar alınarak açılan kredilerdir" dedi.
Ansen, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunlarını tartışmak üzere İş Dünyası Platformu ile yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bu kredilerle ilgili Halk Bankası`nın bugüne kadar hiç bir zararı, batağı olmamıştır. Bankacılık sisteminde kredilerin geri dönmemesinin, 1991-1999 yıllarında çok büyük bir hızla büyüdüğü görüldü. Halk Bankası`nın hiçbir şekilde bu sistemin üzerinde kredilerde batağı yoktur. Banka`da açılan bütün kredilerin teminatları bulunmaktadır. Kullandırılan kredilerden dolayı bir görev zararı yoktur. Öyle bir şey olamaz çünkü Halk Bankası bir anonim şirkettir. Kamu gelirleriyle beslenen banka değildir. "
Genel Müdür Ansen, Türkiye`de en büyük eksikliğin kaynak ile kaynakların maliyeti ve kısa vadeli oluşu olduğunu kaydetti. Ansen, toplanan kaynaklardan yüzde 25`inin kredi olarak işletmelere gittiğini, bunun büyük bir çarpıklık, eksiklik olduğunu söyledi. "Bankacılık korunmalıdır" diye konuşan Ansen, bilinmeden, bilinenleri de yanlış yorumlayarak hiçbir şekilde açıklama yapılmaması gerektiğini söyledi.