kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yeri değildi
Sezer'in sözlerini Kutan üzerine almadı. Yılmaz, 'Basın toplantısında söylemeliydi' dedi. Sezer'e destek Çiller'den geldi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in "Milletvekillerini liderler seçiyor" diyerek demokratikleşmeye partilerden başlanması gerektiği şeklindeki sözlerine partilerden tepkiler geldi. FP lideri Recai Kutan, "Cumhurbaşkanı'nın sözleri FP ile ilgili değil derken", Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise, "Bunu resepsiyonda değil, basın toplantısında söylemeliydi" dedi. Cumhurbaşkanı'nın sözlerine DYP lideri Tansu Çiller'den destek geldi. FP'nin yenilikçi kanadı ise olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

YILMAZ: RESEPSİYONDA OLMAZ
Başbakan Yardımcısı ve ANAP lideri Yılmaz, Sezer'in sözlerine Kars'tan cevap verdi. Bazı açılışlarda bulunmak üzere Kars'ta bulunan Yılmaz şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı'nın demeçlerini iyi takip edemedim. Eğer söyleyecek bir şeyi varsa, bunu resepsiyon sohbetinde değil de, basın toplantısında söylemeliydi diye düşünüyorum. Sadece milletvekili adayları, ön seçimde seçilsin demek yetmez. Bunu sağlayacak birtakım yapısal tedbirlerin alınması lazım. Bunun yasal bir zorunluluk haline gelmesine, bizim bile itirazımız olmaz."

KUTAN: BU BEYAN BİZE DEĞİL
FP lideri Recai Kutan, Sezer'in partilerle ilgili bazı tespitlerinin olabileceğini belirterek, "FP olarak demokratik tatbikatı en geniş şekilde uygulayan bir partiyiz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın FP ile ilgili bir beyan değildir bu" diye konuştu. Yenilikçi kanattan Abdullah Gül, Sezer'in ülkenin en önemli sorununa parmak bastığını söyledi.

ÇİLLER: DOĞRU SÖYLÜYOR
DYP lideri Tansu Çiller, "Cumhurbaşkanı Sezer kısmen doğru bir yaklaşımı dile getirdi dedi. DYP"nin bu konuda seçimlerden hemen sonra ürettiği çözümleri, Seçim ve Siyasi Partiler kanunlarında değişiklik öngören teklifleri diğer partilere sunduğunu anımsatan Çiller, o dönemde kimsenin bu önerilere bir yanıt vermediğini vurguladı. DYP lideri Çiller, ayrıca, tercih sistemine geçilmesinin de yararlı olacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır