kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim

Esenler'in en büyük sorunu doğalgaz

*Doğalgaz istiyoruz
GÜLTEN: Atışalanı'nın tek sorunu doğalgaz. Karabayır tarafı doğalgaz kullanıyor. Bizler ne zaman kullanacağız?

ÖCALAN: Projelerimiz hazır. Şu anda gaz sıkıntısı var. BOTAŞ, İGDAŞ'a yeterli gaz verdiği takdirde çalışmalar hemen başlayacak. Bükşehir'den bunun sözünü aldım.

*Yeşili kim koruyacak?
MEHMET ÖZDEMİR: Fatih Mahallesi'nde oturuyorum. Çevreyi yeşillendirip ağaçlandırıyorsunuz. Bunlar nasıl korunacak? Ayrıca spora önem veriyor musunuz?

ÖCALAN: Ağacı seven biriyim. Gördüğünüz gibi betonları bile kırıp ağaç diktik. 5. ve 6. caddelere diktiğimiz ağaçların hepsini numaralandırıp, işyerlerine veyahut evlere zimmetleyeceğiz. Spor konusuna gelince, Hakkı Başar Spor Salonu'ndaki etkinlikler devam ediyor. Ayrıca Kemer Stadı ve yanındaki halı sahalar bitti. Küçükler için de eğitim parkı yapıyoruz.

* Dış cepheler çirkin
FERHAT MAKTARACI: Namık Kemal Mahallesi'nden arıyorum. Hizmetlerinizden memnunuz. Yalnız binaların dış cephelerinin çirkin görüntüsü ne zaman bitecek.

ÖCALAN: Dörtyol Meydan'da binaları giydirme çalışmasına başladık. Terazidere Caddesi'ndeki tüm binaların rengini belirledik. Herkes kendi binasını bu projeye göre boyayacak. En önemlisi TEM üzerindeki binalar. Bize bu konuda 6 ay süre verin.

*Bir parkımız yok
POLİS KASIM: Turgutreis'te çocuklarımızı götüreceğimiz bir park yok.

ÖCALAN: Muhtarlık binasının yanındaki halk pazarının üst kısmındaki park bitmek üzere. Bütün oyun aletlerini tamir ediyoruz ve daha da çeşitlendiriyoruz.

*Boş arazi park olsun
UĞUR KARAKAŞ: Halil İbrahim Camii yanındaki boş alan ne olacak. Buraya bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

ÖCALAN: Bu arazi şahıs malıydı. Ve yarısına camii yapılmak üzere bağışlandı. Diğer yarısı için de istimlak edilmesini istiyorlar. Şu anda burası yeşil alan olarak görülüyor. İleride buraya çevrenin faydalanabileceği bir park haline getireceğiz.

*Çöp döküyorlar
YILMAZ HEMDEM: Davutpaşa Caddesi numara 51'in önü çöp dökülen alan haline geldi.

ÖCALAN: Biz çöpleri alıyoruz. Eğer bundan sonra çöp dökenleri 646 32 90 numaralı telefona bildirirseniz, zabıtamız hemen gelip zabıt tutar ve gereken yapılır.

* Köpekler çoğaldı
HATİCE BOTEŞ: Namık Kemal Mahallesi'nde başıboş köpekler çoğaldı. Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

ÖCALAN: Sizin mahalle ile Çiftehavuzlar Mahallesi arasına köpek ıslah evi açtık. Köpekleri toplayıp kısırlaştırıyoruz. Eğer Veteriner Müdürlüğü'ne başvurursanız bu köpekler de toplanır.

*Yıkık bina derdimiz
HÜSEYİN KILIÇ: Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki yıkık virane binanın hali ne olacak? İçine serseriler girip çıkıyor.

ÖCALAN: Bu binanın sahibini bulduk. Tamamen yıktırılıp molozların kaldırılması için süre verdik. Bu süre bitene kadar yıkılmazsa, belediye olarak biz yıkacağız ve yerine park yapacağız.

*Yavuz Selim Parkı
CEMAL BOZDEMİR: Otogar'ın yanındaki çay bahçesi ve Yavuz Selim Parkı ne zaman hizmete girecek?

ÖCALAN: Bu parkın son rötuşları yapılıyor. Gördüğünüz gibi havuz bitti. Bir ay sonra açılışını yapacağız.

*Elektrik kesintisi
MEHMET ERGÜN: Bu kış elektrik kesintisi olacak mı? Ayrıca Gönlüm Caddesi gece 24.00'ten sonra gençler hızlı araç sürüyor ve gürültü yapıyor. Araçlar yollara park ediliyor.

ÖCALAN: Genelde bir elektrik kısıntısı yok ama sokak aydınlatma lambalarının yarısını kısıntı için kestik. Gürültü konusuna gelince belediyemizin 568 34 43 numaralı faksına şikayetinizi yollarsanız, Emniyet Müdürlüğümüze iletirim. Otopark yetersizliği bizim de sıkıntımız. Eğer otopark yapmak isteyen olursa, hiçbir zorluk çıkarmadan yardımcı olmaya hazırım.

*Esenler Meydanı
CEMAL BAYRAKTAR: Esenler Meydanı, Oruçreis ve Turgutreis caddelerinde ne zaman düzenleme yapılacak?

ÖCALAN: Bu caddelere de sıra gelecek. Tıpkı Davutpaşa ve Menderes caddelerinde yaptığımız düzenlemeler gibi olacak?

*Tapumuzu istiyoruz
HAYRİ İNAN: Karabayır Tuna Caddesi 679. Sokak'taki daireyi noter satışı ile aldık. Ama hala tapumuz yok. Ne zaman alacağız?

ÖCALAN: Belediye tapu vermiyor. Siz tapunuzu müteahhitten alacaktınız. Ama belediyeye gelin görüşelim.

* Cengiz Topel Caddesi
AHMET KÖROĞLU: Cengiz Topel Caddesi'ndeki bodrum dükkanlar geçişimizi engelliyor.

ÖCALAN: Bu cadde yeniden düzenlenecek. Trafiği tek yönlü hale getirip ışıklandıracağız. Bodrum katlarında yasal olmayan dükkanlar ise doldurulacak.

*Seyyar satıcılar
İSMAİL DOĞAN: Davutpaşa 6. Cadde'de börekçi dükkanım var. Ama seyyar satıcılardan iş yapamıyorum. Sabah erken saatlerde geliyor, zabıtanın geliş saati olan 08.30'da kaçıyorlar.

ÖCALAN: Seyyar satıcılar için büyük bir operasyon yapmıştık. Zabıta 08.30'da göreve başlıyor. Bunun için Emniyet Müdürlüğü ile görüyeceğim.

Böyle durağın benzeri yok!
EDİRNEKAPI otobüs durağı surların önünden mezarlığın dibine taşındı. Şehitlik-2 adı verilen bu durak işte o günden itibaren otogara benzedi. Halk otobüsülerinin muavinleri dakikalarca bağırıp yolcu topluyor... Yine durağın arkasında oluşturulan küçük kahvehaneye ise ipsiz sapsızlar toplanıyor..

Gözlerinden öpüyorum Selami Başkan
KADIKÖYLÜ olarak önceki akşam Bağdat Caddesi'ndeki coşkuyu yaşadım... Eşim ve kızımla elde bayrak Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldım... Kucağında bebeği olan anneler, bastonun yardımı ile yürüyebilen dedeler, gençler kısacası yüzbinler hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşını söyleyerek yürüdü... İzdihamdan 3 kilometrelik Suadiye-Göztepe arası 2 saatte geçildi... Bu organizasyonu gerçekleştiren, hesabıma göre 1 milyon kişiyi Bağdat Caddesi'ne getirebilen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü gözlerinden öpüyorum....

İstiklal Caddesi tartışılsın
İSTİKLAL Caddesi yayalaştırılınca yavanlaştı" tezini ileri sürüp, bu konunun açık yüreklilikle tartışılması gerektiğini yazdım ya; faks ve e-mail yağmaya başladı... Gelen mesajların büyük çoğunluğu İstiklal Caddesi'nin yeniden trafiğe açılmasının İstanbul'a ihanet olacağı yolunda... Bu görüşlere saygım var... Benim istediğim konunun tartışılması... Ama, esnafı da düşünerek, olayın ekonomik boyutunu gözardı etmeden... İstiklal Caddesi'ni tartan pist yerine koymadan..

EĞER
İETT otobüsünde bebeğinizin altını

değiştirmeye kalkıyorsanız...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır