kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Kırşehir'de 100 bin yıllık Fil fosili
Kırşehir'de 100 bin yıl öncesine ait oldukları sanılan fil, ceylan ve geyik fosili bulundu. İl Kültür Müdürü Hüseyin Bayındır'ın yaptığı açıklamada, Kaman ilçesine bağlı Savcılı Kurutlu köyündeki Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında, suların aşındırması sonucu ortaya çıkan 500 metrekarelik alanda fil, ceylan ve geyiğe ait olduğu sanılan çok sayıda fosil ortaya çıktığını söyledi.

Bayındır, fosillerin yaklaşık 100 bin yıl öncesine ait olduklarını tahmin ettiklerini, araştırma için Kültür Bakanlığı'ndan ve Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nden ekip istediklerini kaydetti.

Balıklara masaj yaptırdı
Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Sivas Barosu'nun davetlisi olarak geldiği Sivas'ta "Hukukun üstünlüğü ve düşün özgürlüğü" konulu konferansın ardından gittiği Kangal Balıklı Kaplıca'da ayaklarını havuza sokarak balıklara masaj yaptırdı. Masajdan çok memnun kalan Selçuk, önümüzdeki günlerde uzun bir tatil için yine balıklı kaplıcaya geleceğini söyledi.

12 yıllık zorunlu eğitim gelecek sene başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması konusunda program çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, "Büyük bir aksilik olmazsa 12 yıllık zorunlu eğitimi gelecek yıl uygulamaya koyabiliriz" dedi.

Bostancıoğlu, Niğde Fen Lisesi'nin açılış törenininde, şunları söyledi: "Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması konusunda program çalışmalarımız bu yılın sonunda tamamlanmış olacak. Büyük bir aksilik olmazsa 12 yıllık zorunlu eğitimi gelecek yıl uygulamaya koyabiliriz. Ortaöğretimde fiziki altyapı konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Bir diğer önemli nokta da; eğitime katkı payı süresi 31 Aralık 2000'de bitecekti. Bu sürenin uzatılması konusunda hazırladığımız kanun tasarısını meclise sevkettik. Bu sürenin 10 yıl daha uzamasını istiyoruz" Bostancıoğlu ayrıca kendisinden öğretmenlik hakkı isteyen Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerine master yapmaları gerektiğini söyledi.

Savaştan kaçan Afrikalılar Kuşadası'nda yakalandı
Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone'deki iç savaştan kaçan 7 kişiden 4'ünün macerası Bayrak Adası'nda sona erdi. Ülkelerinden bir geminin ambarına gizlenerek ayrılan Siera Leoneli 7 kaçak, gittikleri diğer limanlarda sürekli gemi değiştirdi. En son olarak üç gün önce bir gemiden birinde 4, diğerinde 3 olmak üzere iki ayrı deniz bisikleti ile denize bırakılan Afrikalılar Sisam Adası'na doğru pedal çevirdi. Deniz bisikletlerinden bir tanesinin, çıkan fırtına yüzünden Bayrak Adası'na sürüklenmesi üzerine 4 kişi adada mahsur kaldı.

Deniz bisikleti parçalandığı için adada iki gün gizlenen Afrikalılar, açlıklarına yenilince çevreden geçen gemilerden yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen 67 numaralı Sahil Güvenlik botu adadaki 4 Afrikalı'yı alarak Kuşadası'na getirdi. Diğer deniz bisikletinde bulunan üç kişiden ise haber alınamadı. Sahil Güvenlik yetkilileri söz konusu kişilerin Sisam Adası'na ulaştığının tahmin edildiğini söyledi. Sorguları yapılan Sierra Leoneli dört kişinin yarın Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği öğrenildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır