kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İzmirli profesör yüzde 99.99 baba
İzmirli İlknur Sütçü, Ege Üniversitesi profesörü Dündar Sabah'ın kızının babası olduğunu DNA testi ile kanıtladı

İzmİr'de 25 yaşındaki İlknur Sütçü adlı kadın, 4 yaşındaki kızının babası olduğunu iddia ettiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olan Prof Dr. Dündar Sabah'a karşı hukuk mücadelesi veriyor. Prof. Sabah'ın çocuğu kabullenmemesi üzerine İzmir 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran İlknur Sütçü, "Ondan hiçbir para ya da babalık talep etmiyorum. Yalnızca, soyadını istiyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKA TALEBİM YOK
Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ilk sonuçlar ise İlknur Sütçü'yü doğrular nitelikte. Sütçü ve Sabah'tan alınan dokulardan alınan DNA testleri sonucunda, Sabah'ın, yüzde 99.99 olasılıkla çocuğun babası olduğu bildirildi.

İlknur Sütçü, Prof Sabah'ın kızı D'yi kabul etmediğini söyleyerek, "İki yıl boyunca kızımızı nüfusa alır diye bekledim. Ama yapmadı. 2 yıl sessiz kaldım. İnsafa gelir çocuğumuzu nüfusuna alır diye düşündüm. Bu süre içinde psikolojik tedavi gördüm. Ama hiç ses çıkmadı. Hatta bir görüşmemizde "Ben profesörüm bana bir şey yapamazsın. Çocuk benden değil" diye tehdit etti. Dava açmaktan başka çarem kalmadığını anladım" diye konuştu.

Dündar Sabah ile yaşadıklarından pişman olmadığını söyleyen Sütçü, "Aramızdaki ilişkinin sevgiden olduğunu bildiğim için birlikte oldum. Hiçbir zaman yaşadıklarımdan dolayı pişmanlık duymadım. Ondan eşinden ayrılması, benimle evlenmesi ya da para vermesi gibi bir talebim hiç olmadı. Benim istediğim sadece bu ilişkiden doğan çocuğumu nüfusuna alması ve onu tanıması. Adli Tıp Kurumu sonuçları da haklılığımı kanıtladı. Kimseyle maddi ya da manevi bir ilişkim ve beklentim yok. Hayatım bundan sonra sadece çocuğum için. Niyetim ona mutlu bir gelecek vermek. Babasının da çocuğumuzun geleceği için bir nüfus cüzdanını vererek katkısı olmasını istiyorum" dedi.

Ali EYCE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır