kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Demirel'den ikinci tutukluluğa tepki
Egebank'ı hortumladığı iddiası ile Ulucanlar Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yahya Murat Demirel, dün 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı.

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, Demirel hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Demirel ile birlikte bankanın eski Genel Müdür Yardımcısı Emine Mehtap Ceylan ve Demirel'in özel mutemedi Şaban Ayhan Tatlıgil'in haklarındaki gıyabi tutuklama kararları da vicahiye çevrildi.

Demirel,13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde avukatına, "Hiçbir şey söylemeyeceğim. Bu tutuklamayı reddediyorum" dedi. Avukatı da, "Sadece kimlik tespiti yapacaklar. Savunma yapmayacaksın" karşılığını verdi.

Demirel, "Devletin elinde kimlik bilgilerim var. O belgelerden yazsınlar. Burası muz cumhuriyeti mi? Bir davada iki tutuklama olur mu?" deyince, avukatı, Demirel'i daha fazla konuşmaması için uyardı. Bunun üzerine Demirel, basına, "Önemli değil, yazın. Benim size açıklayacak daha çok şeyim var. Hakim beye sorun. Bir davada, daha suçun unsurlarının oluştuğu ispatlanmadan, 2 kere, 3 kere tutukluluk olur mu?" diye sordu.

ADINI SÖYLEMEDİ
Gıyabi tutuklama kararının nöbetçi sulh ceza mahkemesinde vicahiye çevrilmesi gerektiğinin anlaşılması üzerine, sanıklar, nöbetçi 9. Sulh Ceza Mahkemesi'ne götürüldü. Demirel bu nakil sırasında, "Beni bir daha buraya kimse getiremez" diye bağırdı.

Basının içeriye alınmadığı 9. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Demirel, "Aynı konuda iki defa tutuklanıyorum. Bu yasalara aykırı. Bu hukukun ayıbı" dedi ve yargıç Ertan'a hitaben, "Size adımı dahi söylemek istemiyorum" diye konuştu. Ertan da, "Adınızı söylemek zorundasınız" dedi. İşi için "Mühendisim" diyen Demirel, ifadesinde, "Üzerime atılı suçun niteliğini bilmiyorum. Dosyayı inceledikten sonra savunma yapacağım. Suçlamayı reddediyorum. Hakkımdaki bütün işlemler kanunsuz ve geçersizdir. Gözaltına alınalı 32 gün oldu. O andan itibaren zulüm ve işkence görüyorum. Bu haksızlığın sona erdirilmesini istiyorum" dedi.

Göksel ÇAĞLAV-Merdan KAÇAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır