kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Eylemi oyun sandı
Ümraniye'de üç çocuk, arkasında "3 hilal ve kurt" resmi bulunan bir arabayı taşladı. Ruzi Temiz taşa silahla karşılık verdi. 15 yaşındaki Şükrü Sarıtaş, kurşunla can verdi

Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi 3038. Sokak'ta olup bitti her şey. Havanın kararmaya yüz tuttuğu bir saatte, kaldırımda bekleşen üç çocuğun gözüne "MHP" plakalı bir araba takıldı. Daha önce de görmüşlerdi, arka camında kocaman bir "3 hilal ve kurt" resmi olan bu otomobili. 15 yaşın elverdiği kadarıyla inandıkları "fikrin" ateşlemesiyle "Bir daha buradan geçme sakın" diye peşi sıra koşturmuşlardı.

OYUN SANDILAR
Şimdi, yeniden mahallelerinden geçen bu "karşıt görüşlü" arabaya "haddini bildirmek" için kararlaştılar. Kaşkolları yüzlerine çekip taş ve sopalarla taarruza geçtiler. Bir anda, camları tuzla buz oldu 34 F 2411 plakalı arabanın. Ve "oyun"la karıştırdıkları "eylem"in sona erdiğine inanan çocuklar, ara sokağa doğru kaçmaya başladılar. Arabadakiler ise, 5 kişiydiler, amblemini taşıdıkları partinin oy vereniydiler. Olayın şokunu atlatamadılar bir süre. Şaşkınlığını atınca Tokat Erbaa da, bir süre Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan aile reisi Ruzi Temiz, silahına sarıldı. Ne oğlu Edip, ne gelini Zehra tutabildi onu. Ve o kurşunlardan biri, çelimsiz bacaklarıyla çok da uzağa gidemeyen Şükrü Sarıtaş'ın sırtından girip göğsünden çıkıverdi.

TAŞA KARŞI KURŞUN
Henüz 15 yaşında olan, Eflatun Cem Güney İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Şükrü kanlar içinde yere yığılırken, arkadaşları Murat Denizhan ve Tuncay Kartal ara sokağa sığınmıştı bile... Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde birkaç saat sonra son buldu Şükrü Sarıtaş'ın kısa yaşamı. Ruzi Temiz ile oğlu Edip Temiz, gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlanırken; Şükrü Sarıtaş'ın yaşıtları, öldüğü sokağı dolduruyordu.

ŞÜKRÜ KISA HAYATINA ÇOK ŞEYLER SIĞDIRMIŞ
Şükrü Sarıtaş'ın ölüm haberi çabuk yayıldı. Yaşıtları, mahalleli doldurdu sokağı... Ancak kepenkleri kapalı, sahipleri tedirgin dükkanların arasında yürüyen gözü yaşlı, kendi yaşlı bir adam vardı ki, bir tek onun yüreği yaralıydı. Şükrü'nün babası İbrahim'di o. Ve oğlunu kurban verdiği kavgaya o kadar yabancıydı ki, sol değil sağ kolu havadaydı... Ve görüldü ki, Şükrü Sarıtaş o hayatın içine, DHKP/C adına yapılan pankart asma, taş ve molotofkokteyli atma gibi birkaç eylemi de sığdırmıştı. DGM'nin yolunu da öğrenmişti. Küçük yaşı onu hapse girmekten kurtarmış ama ölmekten alıkoyamamıştı.

İsmail ERBEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır