kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Batı Nil virüsü biyolojik silah mı
ABD'de yeniden hortlayan virüsün, Saddam'ın geliştirdiği biyolojik bir silah olduğu iddia ediliyor

Tam 2 yıl önce Amerika'da 7 kişinin ölümüne, 62 kişinin de hastanelik olmasına yol açan Batı Nil Virüsü'nün geçen yıl sonundan itibaren yeniden etkili olmasıyla birlikte ortaya ilginç teoriler atılmaya başladı. Bu teoriler arasında en ilginci ise Irak lideri Saddam Hüseyin'le ilgili olanı... NewMax.com adlı internet sitesinde yer alan iddiaya göre; bu virüs, Saddam'ın düşman ilan ettiği ülkelerde kullandığı biyolojik bir silah. Sitede yer alan haberde; CIA'deki terör uzmanlarının, Batı Nil Virüsü'ne kuşkuyla yaklaştıkları ve bu virüsün Saddam tarafından geliştirilmiş biyolojik bir silah olma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğu belirtiliyor.

DENEME AŞAMASINDA!
Hastalığın sadece ABD, İsrail ve Suudi Arabistan gibi Saddam'ın düşman ilan ettiği ülkelerde görülmesi de şüpheleri kuvvetlendiriyor. CIA yetkilileri virüsün şu ana kadar çok ölüme yol açmamasını ise biyolojik silahın henüz deneme aşamasında olmasına bağlıyorlar. Daha önce de ölümcül mikroplar taşıyan sivrisineklerle Amerika'ya saldırı planları yaptığı tespit edilen Saddam, bir yandan da öldürücü çiçek hastalığı mikrobu üretiyor. Amerika'nın elinde yeterli aşı bulunmadığına dikkat çeken uzmanlar, böyle bir saldırının birkaç hafta içinde katliama yol açabileceğini söylüyor.

SİVRİSİNEK ISIRIĞIYL BULAŞIYOR
BatıI Nil Virüsü, "ansefalit" denilen bir çeşit beyin hummasına neden oluyor. Hastalığın ana taşıyıcısı yabani kuşlar olarak biliniyor. Sivrisinekler bu hasta kuşları ısırarak virüsü kapıyor. Virüs, sivrisinek ısırığıyla da insanlara geçiyor. New York Sağlık Müdürlüğü'nün ölü kuşlar üzerinde yaptığı testler, virüsün Amerika'ya, Kanada'dan gelen şahinler aracılığıyla ulaştığını ortaya çıkardı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır