kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Seni öldürürüm'
Gore, Rumlar'ın oyu için KKTC aleyhinde konuşurken, baba Bush Türkiye'nin önemini başkan adayı oğluna sert bir üslupla anlattı

Bir yanda Al Gore, diğer yanda George W. Bush. Amerikan Başkanlığı için yarışan iki aday seçimlere bir hafa kala tempolarını artırdı. Amerikan halkı her ne kadar iç siyaset hakkında iki adayın çözüm önerilerine öncelik tanıyorsa da genelde dış politika alanında yapılan açıklamalar adaylara puan kazandırıyor. Türkiye de en önemli dış politika konularının başında geliyor. Cumhuriyetçi Parti adayı George W. Bush bu konuda biraz daha şanslı. Çünkü babası deneyimli bir politikacı: Amerika eski Başkanı George Bush... Türkiye hakkında sert bir politika gözeteceğinin sinyallerini veren oğul Bush'a en büyük darbe 2 ay önce baba Bush'tan gelmişti. Bush oğluna "Başkan olduktan sonra Türk-Amerikan ilişkileri bozulursa, seni öldürürüm" dedi. Bu ifade oğul Bush için adeta bir fren niteliğindeydi.

Demokratlar'ın adayı Al Gore ise Rum ve Yunan asıllı Amerikalılar için bir mesaj yayınladı. Mesajın ana konusu Kıbrıs'tı ve Gore, Kıbrıs sorununun Türkiye ile Yunanistan arasında çözülmemesi durumunda bile Kıbrıs Rum Kesimi'nin Avrupa Birliği'ne üye olabileceğini savundu. Gore, Clinton'ın da aynı fikri savunduğunu ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e "Kıbrıs'ta Türk tarafı eşit statü tanınmasında ısrar ederse, BM aracılığıyla yürütülen dolayı Kıbrıs görüşmeleri çöker" dediğini açıkladı. Gore yazılı mesajda şöyle devam etti: Rum Kesimi, Avrupa Birliği üyeliğinde önemli adımlar attı. Rum Kesimi AB'nin üyelik kriterlerini karşılamakta diğer ülkelerin tamamından daha ileri durumda... Gore'un bu açıklaması gözlemciler tarafından Rum ve Yunan asıllı seçmenlere şirin görünmeye çalıştığı şeklinde yorumlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır