kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İntiharlarda Diana patlaması
Oxford Üniversitesi İntihar Araştırma Merkezi açıkladı: Prenses Diana'nın ölümünün ardından İngiliz kadınlarının intiharları yüzde 30 oranında artış gösterdi

Oxford Üniversitesi İntihar Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir araştırma, Prenses Diana'nın ölümünün toplumda yarattığı üzüntünün sanıldığından çok daha vahim boyutlarda olduğunu ortaya koydu. Araştırmada Diana'nın ölümünün ardından 25 ile 44 yaşları arasındaki kadınlarda yaşanan intihar olaylarında çarpıcı artışlar kaydedildiği belirlendi.

Prenses Diana'nın yaşamını yitirdiği 31 Ağustos 1997 tarihinden sonraki intihar girişimlerini inceleyen çalışmanın sonuçları uzmanları şaşırttı. Araştırmaya göre Diana'nın yaşamını yitirdiği hafta intihar girişimlerinde yüzde 33.7, cenaze töreninden sonraki 1 ay içinde de 17.4 artış kaydedildi. Yine ilk haftada bilinçili intihar girişimi sonrası hayatta kalan ancak yaralanan kadın sayısında ise 65.1 artış oldu.

ÖLMEK İSTİYORLAR ÇÜNKÜ...
Oxford Üniversitesi'nin İntihar Araştırma Ünitesi'nden Profesör Keith Howtonç ile Akıl Sağlığı uzmanı Louis Appleby sonuçların, diğer ünlülerin ölümleri üzerine yapılacak başka araştırmaları harakete geçireceğine inandıklarını söylediler.

Manchester Üniversitesi'nden Prof. Cary Cooper ise Diana'nın ölümünün "intiharı düşünenleri harekete geçirdiği"ni savundu. Uzmanların çoğu intihar edenlerin "Diana da bizimkilere benzer açılar çekti. Her şeye sahip olan ancak mutluluğu bulumayan bir prenses öldü. Benim yaşamamın anlamı ne?" şeklinde düşünüyor olabileceğine dikkat çekti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır