kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Şimdi de çakmak tabanca
Atatürk Havalimanı'nda bir yolcu yakınının üzerinde çakmak şeklinde tabanca ele geçirildi. Şaşkınlık yaratan el yapımı tabancanın 2 mermi kapasiteli ve 22 kalibrelik olduğu belirlendi

Habur Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen kalem tabancalardan sonra şimdi de çakmak şeklinde tabanca ortaya çıktı.

İlginç silah, Almanya'ya gidecek olan yakınlarını uğurlamak için dün Atatürk Havalimanı'na gelen 27 yaşındaki Süleyman Pehlivan'ın üzerinde ele geçirildi. Pehlivan, Yeni Dış Hatlar Terminali "gidiş" katında x-ray cihazından geçti. Cihaz alarm verince aranan Pehlivan'ın üzerinde çakmak şeklinde bir tabanca bulundu. Silahın 22 kalibre, 2 adet mermi kapasiteli ve el yapımı olduğu belirlendi. Tabanca ile iki adet mermi de ele geçirildi.

Tabancanın fark edilmesinin ardından kaçmak isteyen Pehlivan ise polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Çakmak görünümündeki silahın, ortasında bulunan bölümü parmak yardımıyla çevrilerek açılıyor, ön tarafında namlu, arka tarafında tetik mekanizması bulunuyor. Tetikler ise iki adet düğme şeklinde yapılmış. Silah, bu tetikler yardımıyla ateşleniyor. Polis "çakmak tabancanın", suikastta kullanılabileceğini ve yakın mesafeden etkili olacağını söyledi.

Cevdet ÖZDEMİR ĞSerdar CANIPEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır