Bayındır Holding'de sessiz sedasız bir veliaht yetişiyor... Kamuran Çörtük'ün 26 yaşındaki oğlu Serkan Çörtük, "Söyleyeceğim herşey yarına yönelik bağlayıcı olur" diyerek, her sözünü ölçüp tartıyor, şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. Bayındır'ın Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Departmanı'nın başına geçen Çörtük, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)'ın en genç ve yeni üyesi.
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun genç Çörtük'le grubun geleceğe yönelik stratejileri üzerine konuştuk.
* Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Departmanı Başkanı olarak geleceği hangi sektörlerde görüyorsunuz?
Dünya 2010 yılının sektörlerini finans, telekomünikasyon ve teknoloji olduğunu söylüyorsa, demek ki Türkiye'de de orta ve uzun vadede telekomünikasyonda olmak lazım. Bu bir gerçek.
* Grup henüz telekomünikasyonda yok ama...
Biz 1996'da 2000'li yıllardaki enerji açığını görüp o alana yöneldik. Şimdi de 2004 yılında Türk Telekom'un özerkliği kalkacak. 1 Ocak 2004'te herkes herşeyi yapmakta özgür olacak. O günlerde yer alabilmek için şimdiden çalışmak lazım. Bunlara hazırlanıyoruz. Dört-beş yıl sonunda aynen bugün enerji ile ilgili söylediklerimizi söyleyebiliriz. Biz o günden görmüştük diyebiliriz. Telekomünikasyon yatırımlarını kısa vadeden çok orta ve uzun vadeli bir alan olarak görüyoruz.
Bugünkü imkanlarla sektör dolu. Sektörde herkes yerini fazlasıyla almış. Bu ortamda rekabete girmenin anlamı yok.
Böyle birşey piyasadaki şirketlerin gelişimine köstek olabilir. Hem de rekabetin zor olduğu bir ortamda kendimize zarar vermek anlamına gelebilir. Grubun genel mantığı böyle. Ancak 2004 yılında bu alanda Türkiye'nin ihtayaçları açıkça gözüküyor. İşte o yıllarda sektörde yer almak gerek.