|
|
KISA KISA KISA
3 yaşında otomobil çaldı
Belçika'nn Zele bölgesinde 3 yaşındaki bir çocuk, babasının arabasını kaçırarak kaza yaptı. Zele polis yetkililerinin açıklamasına göre, yanına 2 yaşındaki arkadaşını da alan çocuk, babasının cebinden araba anahtarını alarak taşıta bindi. Çocuklar, çevredeki insanların şaşkın bakışları arasında, gülerek 300 metre yol katettikten ve bir kırmızı ışıkta geçtikten sonra kaldırımdaki bir direğe çarparak durdular. Olayda yaralanan olmadığını bildiren polis, çocukların aileleri hakkında soruşturma açtı.
Ozon tehdidi kuzeyde
Güney Kutbu'nda ozon tabakasının delindiğini saptayan bilim adamlarından İngiliz Jonathan Shanklin, aynı tehlikenin Kuzey Kutbu için de geçerli olduğunu açıkladı. BBC radyosuna konuşan Shanklin, böyle giderse Kuzey Kutbu'ndaki ozon tabakasının da 2020 yılına kadar delineceğini belirterek, ozon tabakasının yeniden eski haline dönmesinin çok zor olduğunu kaydetti. Shanklin, gelecek 20 yıl içinde Kuzey Kutbu'ndaki deliğin Güney Kutbu'ndakine oranla daha büyük olabileceğini de sözlerine ekledi.
Demokrat Gore rakibine iki puan fark attı: Yüzde 46
Amerİka'da Başkanlık seçimlerine 11 gün kala, Demokratlar'ın adayı Al Gore, Cumhuriyetçi George W. Bush ile arasındaki durum son kamuoyu yoklamalarına göre şöyle: Gore yüzde 46, Bush yüzde 44. Başkanlık seçimlerine az bir süre kala iki aday da seçim turlarını hızlandırdı. Dış politika yerine artık iç sorunlarla ilgili olarak birbirlerini eleştiriyorlar. Dün ikili arasında geçen tartışmanın konusu eğitimdi. Gore "Bush Teksas Valisi olarak bölgedeki üniversitelere yeni düzenlemeler getirdiğini belirtiyor. Öğrenciler farklı konuşuyor" dedi. Gore bu açıklamayla son yoklamalarda 1 puan daha kazandı.
İtalya'daki sözde soykırım tasarısında sağduyu kazandı
Sözde Ermeni soykırımı tasarısı dün bir kez de İtalyan Parlamentosu'nda tartışıldı. Sandra Fei isimli milletvekilinin sözde Ermeni soykırımını reddeden ve bu konuyu tarihçilere bırakılmasını isteyen önergesini tartışmaya açan İtalyan parlamenterler önerinin 7 Kasım'da oylanmasını kararlaştırdı. Bu önergenin oylanacağı iddiaları ortaya atıldı. Parlamento tartışmalarındaki bir diğer güzel gelişme de Türk düşmanlığıyla tanınan Giancarlo Pagliarini'nin sunduğu sözde Ermeni soykırımının kabulünü öngören tasarıya bugüne kadar imza atan bazı milletvekillerinin imzalarını geri çekmesi oldu.
Yasemin TAŞKIN
Papandreu, NATO Barış Ödülü'nü almayacak
Yunanistan, Türkiye'nin geçen hafta sonunda Türk hava sahasını Yunan savaş uçaklarına kapatmasını bir türlü içine sindiremiyor. Yunanistan'ın gösterdiği tepkilere şimdi de Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun tavrı eklendi. NATO barış ödülüne Türk meslektaşı İsmail Cem'le birlikte layık görülen Papandreu, ödülünü almak için 30 Ekim'de gitmesi gereken Budapeşte ziyaretini erteledi. Papandreu'ya yakın çevreler, "NATO'nun büyük sorumluluğu ile iki ülkenin yine karşı karşıya gelmesine yol açan tatbikatlardan sonra NATO'nun barış ödülünü almayı reddetmek için hiç zamanı değil" dediler. Yunan basını dün de NATO'ya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Papandreu'nun bu kararı almadan önce İsmail Cem ile de görüştüğü belirtilirken, 1 ve 2 Kasım günlerinde Atina'ya gelmesi beklenen Başbakan yardımcısı Mesut Yılmaz'ın burada yapacağı konuşma ve görüşmeleri de merakla bekleniyor.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|