kapat

26.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Onayı ben veririm'
THY'nin zam talebini incelediğini belirten, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, gerekli olduğunu görmesi halinde bilet satış fiyatlarının artırılacağını söyledi

Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Türk Telekom'un özelletirilmesi ve THY'ye biletlerine yapılacak zam konusunda kendisini savundu. Öksüz, gerekçelerinin kendisine iletilmesi ve gerek olduğunu görmesi halinde bilet zammını onaylayabileceğini söyledi.

Öksüz, ruhsata tabi bütün işletmelerin kendi fiyatlarını tespit edebileceklerini, ancak son noktada Ulaştırma Bakanı'nın onayına gelmesi gerektiğini söyledi. Bunun yasa emri olduğunu hatırlatan Öksüz, şöyle konuştu: "Bu önceden görülememiştir. Bir yanlışlık yapılmış, sonradan yanlışlık anlaşılmıştır. THY zam talebini resmen bakanlığımıza iletmiştir. Biz de onlara, 'salt fiyatı ele almak, iç fiyatlardaki diğer faktörleri hesaba katmamak yanlış olur. Petrol zammı ve döviz giderlerini söylüyorsunuz.

Yönetim hakkI
Maliyetlerin içinde bunların oranı nedir? Bunu bize getirin, görelim' dedik. Hükümetin almış olduğu yüzde 25'lik enflasyonu sarsmayacak, ters düşmeyecek, hükümet içinde Ulaştırma Bakanı'nı eleştirilir, alınan kararları dinlemez adam durumuna düşürmemek için bilgi ve belgelere göre karar verelim istedik. Şimdi bilgi ve belgeleri bekliyoruz. İnceleme sonucunda zam yapılmasına gerek varsa, zammı yaparız. Şu anda zam oranının ne olacağı, yapılıp, yapılmayacağı belli değil."

Teknoloji sözünü gündeme getirdiklerini ve dünyada teknoloji kullanan 6-7 şirket olduğunu belirten Öksüz, şöyle konuştu: "Türkiye ile ilişki kurmak için can atıyorlar. Teknoloji parayla anlam taşır. Paranız varsa alır tatbik edersiniz. Türkiye'nin ihtiyacı paradır. Teknolojiyi seçme şansı var. Bunu alacak paralı adam lazım. Parayı da halktan, bu işi satınalacak bankalardan, Avrupa Türkleri'nden, dünya borsalarından alalım. Bunun yolunu tıkamayalım. Sadece Almanya'daki Türkler'den 1 milyon dolar gelir."

Enis Öksüz, "Gecikmeyelim diyorlar, 8 senedir neredeydiniz. Yasayı ben gelip çıkarttım. Alternatifler ortaya konulsun, ne yapıldığını halk bilsin" dedi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır