|
|
Buna da şükür
Futbolun tuhaf bir oyun olduğu yadsınamaz bir gerçek. Dün Yozgat, kazandığı penaltıyı golle sonuçlandırsa daha maçın başında moral motivasyonunu üst seviyeye çıkaracak ve Trabzonspor'un işi çok daha zora girecekti. Hemen sonrasında bordo-mavili takım kazandığı penaltıyı gole çevirmesine rağmen, oyun süresince ne yazık ki Yozgat kalesinde hiçbir olumlu atak girişiminde bulunamadı. Eğer Sergen'in yokluğu Trabzonspor'un oyununu böylesi olumsuz etkilerse eyvah ki eyvah!
Yozgat'tan ders alın
Osman'ın savunmadaki yokluğunda, Zafer'i sağ kenarda oynatıp Tamer'e stoper mevkiinde görev vermek büyük yanlıştı. Gökdeniz gibi sağda görev yapabilecek bir oyuncu dururken, savunma özelliği hiç olmayan Zafer'in özellikle ilk yarıda bıraktığı boşluklardan, Yozgat daha akılcı ve organize atak girişimlerinde bulunsa Trabzonspor'un hali ne olurdu?
Dün bir kez daha gördük ki, Trabzonspor savunması iki kenardan gelen yan toplarda yerleşme ve adam paylaşma hataları yapıyor. Nikolovski soğukkanlı ve akılcı oyunu ile dünkü maçın bana göre en iyi oyuncusuydu.
Neyse, İstanbul'dan gelen haberle tüm eleştiriler boşa çıktı. Şükürler olsun, artık Trabzon unuttuğu zirveyi de hatırladı. Artık önemli olan zirvenin değerini bilmek ve orayı kaybetmemek. Bunun için de Yozgat hatalarından ders alınması şart.
|
 |
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|