kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Mucize tedavi kürünün yolu mideden geçiyor
Kanserden, diabete, damar sertliğinden katarakta kadar pek çok hastalıkla, antioksidan madde alarak savaşmak mümkün

Antioksidan tedaviler, hücre yaşlanmasını önleyici veya geciktirici yaklaşımlar içinde en çok bilineni, en yaygın kullanılanı ve kabul görenidir. Güncel Batı tıbbı da antioksidan tedaviyi onaylar. Özellikle E vitaminin antioksidan faydasından, şeker hastalığından damar sertliğine kadar birçok yerde yararlanırlar. Antioksidanların kendileri ya da kombinasyonları, kansere karşı korunmak, hücre ve dokuları genç tutmak kısacası "genç kalmak" için de bolca tüketilmektedir.

Antioksidan tedavilerin esas yararı serbest radikaller denilen elektronu kesilmiş eksik oksijen moleküllerinin meydana gelmesini ve hücreye zarar vermesini önlemektir. Serbest radikallerle hücreler yıpranmakta, erken yaşlanmakta ve ölmektedir. Antioksidanlar serbest radikallere karşı hücreleri bir zırh gibi korumakta serbest rakidallerin meydana getireceği zararlanmayı önlemektedirler.

UZMANLAR DİYOR Kİ...
Antioksidanları vücuda kazandırmanın en ucuz ve en etkin yolu antioksidan yönünden zengin besinleri tüketmektir. Amerika'daki ünlü Pritikin Uzun Yaşam Kliniği uzmanlarından Gabowsky, "Koyu renkli sebzeler ve taze meyveler yoğun tüketilirse günlük antioksidan ihtiyacı karşılanabilir" diyor.

GÜNLÜK ANTİOKSİDAN İHTİYACI NE KADAR?
Bir bardak portakal suyunda 125 miligram (mg), haşlanmış brokolide 110 mg, Brüksel lahanasında 100 mg C vitamini; çeyrek bardak kuru ayçiçeği çekirdeğinde 30, lahanada 15 mg E vitamini olduğu dikkate alınırsa doğal beslenmenin günlük antioksidan ihtiyacını karşılamada yeterli ve önemli bir kaynak olduğu açıktır.

Günde en çok 75 mg C vitaminine, 15 mg E vitaminine ihtiyaç vardır. Yine bu iki vitaminin katarakt ve kanser oluşumunu geciktirdiğine dair bulgular saptanmıştır.

KANSERİ ÖNLÜYOR
Amerika'daki Tufts Üniversitesi'nden Doktor Jacgues, düzenli antioksidan tüketmenin katarakt oluşumunu azalttığını ispatladı. Araştırıcıya göre antioksidan etkili karotenleri yetersiz tüketenlerde katarakt sıklığı 5 kat fazla. Berkeley Halk Sağlığı Okulu'ndan Prof. Block ise yaptığı literatür çalışmasında yeterli antioksidan besinleri tüketiminin kanser oluşumunu büyük oranda azalttığını belirledi.

Sonuç olarak şöyle denebilir: "Normal bir diyetle bilinçli, yeterli ve dengeli beslenenler, E ve C vitaminlerini, Beta Kaeroten, Çinko ve selenyum gibi maddeleri yeterince almaktadırlar. Yani antioksidan vitamin ve minarelleri vücutlarına kazandırırlar."

MUCİZE HARFLER: E VE C
Antioksidan kullanmak isteyenler öncelikle E ve C vitaminlerini ihmal etmemeli. Hazır olarak satılan 'antioksidan içeren hapları ve antioksidan kombinasyonlarını' daha çok, doğal gıdalarla beslenemeyen orta ve ileri yaştakiler kullanmaktadır. Yaşlılara bu kombinasyonlar ya da E, C vitaminleri ve selenyum ek olarak verilebilir.

Yaşlanmayı önleyici bir diğer yöntem: Şelasyon tedavisi... Nedir, evde nasıl uygulanır?

Vücudu zehirleyen ve yavaş yavaş çökerten maddelerden kurtulmanın yolları...

Sağlıklı yaşam için mutlaka yaptırılması gereken testler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır