kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Sanayi kazandıracak
Borsa: Haftalık kazancı yüzde 5.4 oldu. Büyük banka hisselerinden çıkışlar başladı. Sanayi hisselerine yöneliş var.

Kağıt değişimiyle endekste bir süre yatay seyedebilir. Ancak bazı sanayi hisselerinde yüksek getiri ihtimali var. Holdingler dışındaki büyük mali hisselerden uzak durmak, büyük ve orta ölçekli sanayi hisselerinde pozisyon almakta fayda olabilir.

A tipi fon: İMKB-30 hisselerine yatırım yapanlar bir süre iyi getiri sağlamayabilir. Metal ve kimya ile ucuz kalan gıda sektörüne yatırım yapan fonlar tercih edilebilir.

B Tipi fon: Repo ağırlıklı likit fonlar ve hisse senedi tarafına da yönlenebilen değişken fonlar daha cazip görünüyor.

TL Mevduat: Faiz artırımı durdu. Pazarlık faizinde bir miktar gevşeme söz konusu. Yüzde 41-43 aralığında pazarlık faizi bulmak mümkün. Yüzde 42'nin net getirisi yüzde 35.

Bono: Faiz yüzde 38'den yüzde 36'ya indi. 2001 bütçesine bağlı olarak yaşanan düşüş hareketini yüksek repo faizi zorluyor. Yüzde 35'li seviyeler denenebilir. Daha aşağısı zor. Ay sonuna doğru daha iyi oranlar bulunabilir. 20 Haziran 2001 vadeli tahvilin vadeye kadar getirisi yüzde 23,7 civarında.

Döviz mevduatı: Pazarlık faizi yüzde 16 civarında. Bonodaki düşüş önümüzdeki günlerde hafif bir gevşemeye neden olabilir. Bu oranlardan uzun vadeli hesap açtırmak cazip olabilir. Yüzde 16'nın yıllık faiz getirisi yüzde 13.36 düzeyinde.

Dolar: Yüzde 1.19 değer kazandı. Daha fazla artışı müdahale korkusu engelliyor. Ortadoğu gerginliği büyürse yükselişi sürebilir.

Mark: Avrupa Merkez Bankası güven vermiyor. G7'nin geciken müdahalesi yapılmazsa mark yatırımcısının para kazanması zor.

OĞUZ KARAMUK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır