kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Oyum en aptal olanına!
Amerikalı ünlü yönetmen Woody Allen'ın İtalya'nın ünlü La Stampa gazetesinin Cuma baskısında "Karar verdim, Aptal için oy vereceğim" başlıklı yorum-yazısı Amerika'da günün konusu oldu.

7 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaleme alan yazar Allen, oyunu "Demokrat Al Gore"dan yana kullanacağını açıklaması şok etkisi yarattı.

Allen, yazısında Cumhuriyetçi George W. Bush'un zeka seviyesini tartışmaya açarken, Bush'un gaflarına geniş yer ayırdı. Bush'u ülke yönetmek için yeterli bulmadığını belirten Allen, bazı kamuoyu yoklamalarında Gore'un Bush'un arkasında kalmasına dayanamadığını, kaldığına göre onun da "sorunları" olduğunu yazdı. Ve bu nedenle "oyum Gore'a" dedi. Allen, Bush'u "soğuk günlerde tribünlerde yarı çıplak maç seyreden, suratı savaş boyalarına bulanmış maço erkeklere" benzetti. Kalemiyle iki başkan adayını da ağır eleştiri yağmuruna tutan yazar Allen, yazısını "Bir yanda yeteneksiz ve boş halleriyle Bush, diğer yanda görevine layık ancak sakil görünümlü Gore. Oyumu kime vereceğimi buldum: Gore'a" sözleriyle tamamladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır