kapat

19.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ah Nouma Ah
Mehmet'li Beşiktaş topu kale önüne kadar getirdi. Ama bitirici vuruşu yapamadı. 4 maç ceza alan Fransız golcünün yeri dolmayınca, Leeds kalecisi adeta piknik yaptı

Öyle bir maç ki... Heyecanı mücadelesi çok, pozisyon ise hiç yok. Beşiktaş, yepyeni bir kimlikle çıkmış; İbrahim kenarda, Erman, Nouma ve Fazlı ise tribünde olunca, Scala da inadı bırakmış, Mehmet, Ali Eren ve Yasin'i ilk 11'e almak zorunda kalmış.

Bu değişiklik sahaya olumlu yansıdı, stat hoparlöründen "Mehmet" ismi anons edilirken bile, tribünler ayağa kalktı. Bu sezon ilk defa şans bulan Ali Eren, Kartal gibi savaştı. 63. dakikada kulübeye "Bittim. Beni çıkarın" diyene kadar, terinin son damlasını sahada akıttı.

6 eksikli Leeds maçın başında tüylerimizi diken diken etti. Skorbord 5'i gösterirken, arka direkte topla buluşan Bakke'nin şutunu Shorunmu mucizevi şekilde çizgiden çıkardı. Bu Leeds'in yakaladığı tek ciddi gol fırsatıydı. Zaten 2. devre Beşiktaş kalesine şut bile atmadılar.

Scala da artık bize benzedi
Dün herkes "Yaktın bizi Nouma!" diye iç geçirdi. Sağdan-soldan ortalarla havanda su döven Kartal'ın, Fransız golcüye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Öyle ki, ilk yarıda Beşiktaş adına net pozisyon yoktu. Kartal, 2. yarıya gol için başladı. İlk 5 dakikada 2 pozisyon üst üste geldi. 48'de Nihat, ceza yayına sarkan Şifo'ya topu aşırdı. Ama Şifo topa kafa vuracağına, göğsüyle yumuşatıp önüne indirse İngilizler'in gardı düşecekti. Ardından Nihat sevdiği yerde topla buluştu ama kaleyi tutturamadı.

Bundan sonra Beşiktaş saldırdı, Hollandalı Vegereef'i arkasına alan Leeds oyunu soğutmaya çalıştı. Leeds'in kalkanı gibi görev yapan hakem, topu oyuna geç sokan, yalandan kendilerini yere atan Leedsliler'e çanak tuttu. Böyle olunca, fizik gücü olarak tükenen Beşiktaş, bilinçli değil, ancak şuursuz ataklar üretebildi.

Gözden bir şey daha kaçmadı. Haftalardır şans vermediği oyunculardan medet uman Scala, maç sonrası alıştığımız "ter idmanını" yine yaptırmadı. Anlaşılan, Scala da prensiplerini bir kenara bırakıp, bize benzemeye başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır