kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Altın gibi puan
Son yarım saati bitmek bilmeyen maçta, Cimbom'u Taffarel & Popescu ikilisi kurtardı. Lider G.Saray, puan eşitliği halinde Rangers'ı geçmeyi garantiledi

Günlerdir yağan yağmur, "Eyvah! Fiziği güçlü Rangers, bu ağır sahada G.Saray'ı boğacak" endişelerini de beraberinde getirmişti. Ama Cimbom korkulanın aksine maça çok soğukkanlı başlayıp, istediği "yavaş" tempoyu rakibine kabul ettirdi.

Rangers ilk pozisyonunu 8. dakikada Vidmar ile yakalamak üzereyken, sahanın yıldızı Popescu kurnazca araya girip tehlikeyi önledi. 2 ekip de birer puanla yetinmeyi "Hiç yoktan iyidir" diye gördüğü için, ilk devre kaleyi bulan tek bir şut bile atılmadan tamamlandı.

Tek fırsatı Jardel kaçırdı
İkinci yarı daha hızlı başladı. Kaleyi bulan ilk şut Rangerslı Ferguson'dan geldi, ama Taffarel'de kaldı. 50. dakikada Ergün'ün pasında Jardel'in vuruşu direkten döndü. Ancak hakem Marcus Merk, Brezilyalı'nın faul yaptığına hükmetti.

G.Saray açısından en kritik pozisyon 59. dakikada gerçekleşti. Soldan hareketlenen Hagi, ceza alanının ters tarafına olağanüstü bir pas çıkardı. Gardiyanı (!) Konterman'ı bir an için uyutan Jardel, 6 metre mesafeden gelişine çaktı. Ama kaleyi tutturamadı. Bu, son ciddi atağımız oldu.

Taffarel'in mucize kurtarışı
Ümit ve Ergün'ün yorulması, Hagi'nin de kenara alınmasıyla, son yarım saatte orta saha hakimiyeti tamamen Rangers'a geçti. 62. dakikada Taffarel'in sektirdiği topta, Kanchelskis ağır kalınca Hakan daha erken davrandı, mutlak bir golü önledi. 71'de Tugay, G.Saray'dayken hep gol yaptığı bir yerde, ceza yayında Taffarel'le karşı karşıya kaldı, sanki vurmaya kıyamadı! Yavaş giden şutunu, Brezilyalı köşeden çıkardı.

Sağlı-sollu saldıran İskoçlar 79'da gole çok yaklaştı. De Boer'in ortasına McCann 2 metreden kafa vurdu, Taffarel ayaklarıyla % 100 golü önledi. G.Saray 85. dakikada korner kazanmışken, Lucescu Jardel'i de çıkararak "Beraberliğe razıyım" diye adeta bağırdı. Ve hedeflediği 1 puanı da Glasgow'dan ite-kaka çıkardı.

LEVENT TÜZEMEN - Glasgow


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır