kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Başkan bugün seçiliyor
Sonuçların ardından yüzleri asılan Başbakan Ecevit ve Devlet Bahçeli, bugün yapılacak 4. turun sonucunu bekliyor

Oylama sonuçlarının ardından yüzü asık biçimde TBMM'den ayrılan Başbakan Bülent Ecevit, "Bu sonuca göre yorum yapılmaz" dedi. Ecevit, ısrarlı sorular üzerine "Seçimler henüz devam ediyor" dedi. Ecevit, "Oylama sonucu koalisyon adabına uygun mu?" sorusunu da "Bir şey söylemem doğru olmaz" diyerek yanıtladı.

BAHÇELİ KURMAYLARIYLA
MHP lideri Devlet Bahçeli de 3. tur oylama öncesinde, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın ANAP'ın Meclis Başkanı adayı Murat Başesgioğlu'nu geri çekme konusundaki telkinlere "Kimin haddine düşmüş" biçiminde verdiği cevabı eleştirdi. "Sayın Yılmaz'ın bu sözleri sarfetmesi çok yanlış. Başbakan Ecevit durumu içine sindiriyor da, Sayın Yılmaz mı sindiremiyor. Biz hiç kimseden bir talepte bulunmadık ki, bu şekilde konuşuyor" dedi. Bahçeli, FP lideri Kutan'ın, Murat Başesgioğlu'nu kastederek söylediği "Çok şahsiyetli olduğu için oyumuzu ona vereceğiz" sözlerini de eleştirdi. Devlet Bahçeli, oylamanın ardından kurmaylarıyla bir değerlendirme daha yaptı. Toplantı çıkışında gazetecilerin "Ümitli misiniz?" sorusuna "Hayırlısı ne olacak Çarşamba günü göreceğiz. Şimdilik başka yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Öte yandan, DSP'nin jestini ANAP'tan göremeyen MHP'nin, daha önceki hükümet dönemindeki icraatlara ilişkin soruşturma dosyalarını yeniden gündeme getirmeye hazırlandığı kaydedildi. MHP'deki radikal bir grup ise hükümetteki bir yılın tabanda büyük sıkıntıya yol açtığını belirterek "Hükümetten çekilmenin" gündeme alınmasını istiyor. MHP'deki ılımlı grup ise hükümet ile Meclis işinin ayrı olduğunu belirterek partinin uzlaşmacı tavrını sürdürmesinin, ülke için gerekli olduğunu dile getiriyorlar

ANAP'TA SIKIYÖNETİM
ANAP'ta ise bugün yapılacak Meclis Başkanlığı son oylamasından önce, "sıkı yönetim" ilan edildi. 3. tur oylamaya katılmayan milletvekilleri kuşatma altına alındı. Amerika'ya dil eğitimi için giden Burhan Kara ve Eyüp Aşık, Ankara'ya çağrıldı. Kara ve Aşık bugün Tokyo üzerinden dönüyor. ANAP, Başesgioğlu'na destek veren FP ve DYP'den oylamaya katılmayan milletvekillerini de 4. tura getirmek için kulis faaliyetlerine başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır