kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Alevilerin Ankara çıkarması
Aleviler'in 6 isteği Genel bütçeden pay, Din derslerinde Alevilik, TV ve radyolardaki din programlarında Aleviliğe yer verilmesi, Cemevleri için maddi destek, Okullarda saz eğitimi, İlahiyat fakültelerinde tasavvuf bölümü

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ve vakıf yöneticileri, dün Ankara'ya adeta çıkarma yaparak Aleviler'e destek aramak için muhalefet partilerinin liderleri ile görüştüler. Doğan ve beraberindekiler 6 istekte bulundular. Başkent'te ilk olarak CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Deniz Baykal ile görüşen Doğan ve vakıf yöneticileri, Aleviler'in din hizmetlerinin yürütülmesi için genel bütçeden pay verilmesini, Cemevleri için arsa temin edilmesini, okullarda din derslerinde Aleviliğin de öğretilmesini, İlahiyat Fakültelerinde tasavvuf bölümünün kurulmasını, TRT'deki Diyanet saatinde Alevilikle ilgili bölümlere de yer verilmesini, okullarda saz eğitimi verilmesini istediler.

Doğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 25 milyonu aşkın Alevi, Mevlevi ve Bektaşi'nin yaşadığını, bu insanlardan vergi alındığını belirterek, devletin kendilerine eşit davranmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise konuşmasında, devletin ülkede ifade edilen dini inançlara saygılı ve eşit mesafede durması gerektiğini belirterek, "Mümkün olsa da devlet bir din jandarması ve yönlendiricisi olmaktan kurtulsa" dedi. Doğan ve vakıf yöneticileri daha sonra DYP lideri Tansu Çiller'i ziyaret ettiler.

Şirin Dilek ACUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır