kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Akıllı ampuller yok satıyor
Philips'in 10 yıl önce Türkiye pazarına sürdüğü elektrik tasarrufu sağlayan Ecotone ampulleri, belli miktarın üzerinde kullanıma gelen zamlardan sonra stoksuz satıyor

Türkiye'de artan enerji açığı ve zamlanan elektrik, normal ampullere göre beşte bir oranında elektrik harcayan ampul satışlarını patlattı. Philips'in bu niteliğe sahip Ecotone ampulleri 10 yıldır Türkiye'de satışta. Ancak son enerji dar boğazı ile satışlarında patlama yaşanmış. Philips Ampul Grubu Müdürü Emre Gürcan, "10 yıl önce satışlarımızı yılda binli rakamlarla telaffuz ediyorduk. 10 yıl içinde bu sayı arttı ancak bu enerji sıkıntısının yaşanmasıyla birlikte satışlarımızı milyonlarla ifade ediyoruz ve stoksuz çalışıyoruz. Hatta bu başarıdan dolayı Philips Partnerleri ödüllendirerek onlara Güney Afrika gezisi düzenledik" dedi.

Philips Ürün Müdürü Sevil Gür Ecotone ampullerin standart ampullere oranla daha fazla ışık yaydıklarını belirterek, şu açıklamaları yaptı:

75 MİLYON TASARRUF
"Ecotone ampul, standart ampullere göre 8 ile 15 kat daha fazla kullanım süresine sahip. Ömürleri 15.000 saate kadar çıkabiliyor. Ayrıca ampuller ömürleri süresince evlerindeki elektrik tüketimi ayda 150 vatı geçen tüketicilere 74 milyon 200 bin liralık elektrik tasarrufu imkanı sağlıyor"

Ayda 150 kilovattan fazla elektrik tüketenlere yüzde 50 zam uygulanıyor. Bir aile ayda, normal ampulle yaklaşık 100 kilovat tüketiyor. Diğer elektrikli aletler aylık tüketim 397.6 kilovata ulaşıyor. Bir Ecotone ampul ortalama 1200 KW saat elektrik tasarrufu sağlıyor. Bu miktarda enerjiyi üretmek için yarım tonun üzerinde kömür veya 280 litre fuel-oil gerekiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır