G.Saray bu akşam grubundaki en zor maçına çıkıyor. Rangers, evinde mükemmel oynayan bir ekip. 50 bin kişinin desteğini arkalarına alarak oynadıkları Ibrox Park Stadı, harika bir akustiğe sahip. "Her takım bu sahadan çıkamaz" diyorlar. Zaten bizim güvencemiz de G.Saray'ın artık her takım kategorisinde olmadığı.
Futbol öylesine ilginç bir oyun ki, bazen kolay maçlar Graz'daki gibi kabusa dönüşürken, zor denilenler ise kolay bir hale gelebiliyor. Arzumuz burada ikinci şıkkın gerçekleşmesi ve G.Saray'ın en az 1 puanla İstanbul'a dönmesi.
Glasgow'da hava yağışlı. Kendi sahalarında oynadıkları için, bu onlara bir avantaj. Her ada takımı gibi kanatları kullanarak büyük bir baskı kurmak isteyecekler. Ama G.Saray bu atakları kesebilecek sisteme sahip. Savunmanın kenarlarında defansif özellikleri güçlü oyuncularımız bulunuyor. Fatih veya Capone sağda, Hakan solda, orta sahada da bunların önünde yine birer sigorta var.
Rangers'ın kornerleri ve yandan serbest vuruşları, hatta taçları da son derece tehlikeli. 18'in içini çok iyi parsellemeliyiz. Ve yine adalarda defanstan dönen ikinci toplara çok dikkat edilmeli. Topu "Uzaklaştırdım" derken kalede görmeyelim. İskoç ekibinin baskı arzusunu kabullenmeyip, defansı 18'in dışında kurmak da hayati önem taşıyor. Eğer kendi ceza sahamız içinden çıkamazsak faturasını ağır öderiz.
Bu akşam sadece defansif çabayla bir yere varamayız. Topu kazandığımız zaman iyi kullanmalı, çok değerli olan topu kolayca kaybetmemeliyiz. Emre ve Suat'ın yokluğu bu açıdan kafamızda soru işareti yaratıyor. Ama Okan, Ergün, muhtemelen Ümit gibi oyuncuların da oynayacak olmaları G.Saray adına sevindirici.
Kazanacağımız puan ve puanlar için kilit isimlerin başında Taffarel geliyor. Hatasız bir maç oynaması gerekiyor. Ve golü bulacaksak bunun mimarı mutlaka büyük usta Hagi olacaktır. Romen yıldıza en önemli silahı serbest vuruşlar konusunda pozisyon hazırlamak lazım. 18 civarında kazanacağımız atışlar G.Saray'ın gol yollarında en büyük kozu. Gol deyince Jardel'i de unutmak mümkün değil. Deplasmanda gol pozisyonu bulma şansı içerideki maçlara kıyasla çok daha az. Brezilyalı'nın biraz daha özverili ve hareketli olması, yakaladığında da golü bulması G.Saray'ı istediği hedefe götürecektir.
Rangers maçı elbette ki çok zor, ama G.Saray takım halinde istediklerini yaptığı takdirde arzu ettiği puana ulaşabilecek kalite ve güce sahip