kapat

16.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Tatil, satışları düşürecek'
Tofaş CEO'su Jan Nahum, bu yılın satış açısından rekor yıl olacağını ancak Aralık sonundaki uzun tatilin satışları etkileyeceğini belirtti

Tofaş Murahhas Azası ve CEO'su Jan Nahum, otomotiv sektöründeki ilk dokuz ayın beklediklerinden çok daha olumlu geçtiğini belirterek, "Eğer bir aksilik olmazsa bu yıl rekor yılı olacak. Ancak Aralık'taki bir haftalık yılsonu tatilinin satışları olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum" dedi. Nahum, Temmuz-Ağustos ayında biraz tereddüt yaşandığını ancak satışların tekrar eski düzeyine ulaştığını belirtti. Nahum, sözlerine şöyle devam etti: "Bu 9 ay güzeldi. Ancak önümüzdeki dönemde ithalatın artacağını düşünüyorum. Euroda önemli bir gelişme olamayacağını öngörüyoruz. Bu yüzden Avrupa'dan gelen araç sayısı artacak. İthalatın payının yüzde 50-60 arasında olmasını bekliyoruz. Aynı şekilde bundan yan sanayi de etkilenecek. Bazılara ayakta kalırken, bazıları yok olacak." Jan Nahum, 10 yıl gibi bir süre boyunca yaklaşık olarak yıllık 800 bin adetlik otomobil satışına ulaşılabileceğini söylerek, "Şimdilik 1 milyon adetlik satış zor gözüküyor" dedi.

Spor ve hız geliyor
Otomobİl meraklıları bugünlerde pazara sunulacak yeni modellerin heyecanını yaşıyor. Ekim ortalarında iki yeni model daha bekleniyor. Ford'un Fiesta'sı ile Subaru'nun yenilenen Impreza'sı yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye distribütörlüğünü Baytur'un yaptığı Subaru Impreza 2.0 Turbo Sedan, 2.0 Turbo Sedan Sports Wagon ve 1.6 Sedan olmak üzere üç alternatifle sunulacak. Bütün Subaru modelleri gibi Fuji Heavy Ind.'nin yüksek teknolojisiyle üretilen yeni seri, Subaru'nun, yarış pistlerinde edindiği teknoloji birikimi ile güçlendirdi.

Fiesta Sport da Türkiye trafiğine bu ay katılacak. Fiesta Sport'ta, Focus'ta kullanılan 1.6 litre 16 V Zetec-S motor kullanılıyor. Sınırlı sayıda getirilecek olan Fiesta Sport'un zengin standart donanımında klima, sürücü ve yolcu hava yastığı ile birlikte yan hava yastıkları, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu bulunuyor.

Yeni Mondeo sanal alemde
Yenİ Ford Mondeo, internet aracılığıyla ile tüketicilerle buluşuyor. Türkiye'de interaktif olarak hazırlanan www.yenifordmondeo.com sitesinde ziyaretçiler Türkiye'de satışa sunulacak olan yeni Mondeo hakkında tüm detaylara ulaşabilecek. Sitede teknik donanım, motor seçenekleri, iç ve dış dizayn, konfor, renk seçenkleri gibi özellikler tanıtılacak.

METE TANSU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır