kapat

15.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Elma
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Değişim

Öncelikle Giray Bulak'a aferin. Eskiden Trabzon'da Hami frikik atacak, Orhan depar atacak, Osman iyi markaj yapacak, ondan sonra da Trabzon galip gelecek diye bordo-mavililerin oyunu bireysel başarılara bağlıydı. Ama geçen kısa sürede görülüyor ki, Giray Bulak, takımı süratle bir bütün haline getirmeye çalışmış. Herkes yardımlaşıyor, diğerinin açığını kapatıyor, az konuşuyorlar, çok iş yapmaya gayret ediyorlar. Bunların başında da Hami geliyor. Kilo vermiş ve inanılmayacak derecede fazla çalışıyor. Örnek hale gelmiş.

Sergen aşısı Trabzon'da tutmuş. Diğerleri onun teknik üstünlüğünü kabul ediyorlar, ona yardım ediyorlar. O da oyunu yönlendiriyor. Hiçbir zaman üstünlüğünü arkadaşlarına ters yönde hissettirmiyor. 3 büyük takımda tutmadı, ama böyle oynamaya devam ederse, hem kendi hem Trabzon, hem de Türk futbolu kazanır. Görüntüsü çok şeyini değiştirmiş gibi.

Akıllı savunma
Siyah-beyazlılar tek hat üzerinde oynuyorlar, araya atılan her topta 5 kişi oyundan düşüyor, defanstan anormal ağır çıkıyorlar. Topu burada çok eveleyip geveliyorlar. Trabzon geride gardını alıyor, bekliyor. Ve bordo mavililer defans anlayışını o kadar akıllı yaptı ki... Gidip kendi ceza alanları içine gömülmediler. Kalelerine 20-25 metre mesafe arasında defans yaptılar. Kaçacak bir rakibi ceza alanına girmeden durdurma olanağı doğdu. Aldıkları toplarla da çok çabuk hücuma çıkan Trabzon, Beşiktaş'ın göbeğinden pozisyonlar yakaladı.

Ümit ile Erman anormal duruş hataları yapıyorlar. Rakibe nereden gireceklerini kestiremiyorlar. Beşiktaş, Ali Eren'i buraya monte etmediği müddetçe işi çok zor.

Metin Tokat hatasız bir maç yönetti. 52. dakikadaki Trabzon hücumunda Aykut Gümülü'nün Trabzonlu Orhan'a kaldırdığı ofsayt bayrağı yanlıştı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır