kapat

14.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Elma
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Oynamadan kazandı
Üniversitenin futbol takımından atılan Heather Mercer adlı kız öğrenci, "Cinsiyet ayrımcılığı yapıyorlar" diye açtığı davayı kazanınca, yaklaşık 1 trilyon 350 milyar lira tazminat aldı!

ABD'deki Duke Üniversitesi'nin Amerikan futbolu takımından kız olduğu için çıkarılan Heather Mercer, "cinsiyet ayrımcılığı"na uğradığı gerekçesiyle açtığı davayı kazanarak, 2 milyon dolar (1 trilyon 350 milyar TL) tazminat almaya hak kazandı. Greensboro kentinde görülen davada mahkeme, antrenmanlara katılarak başarılı performans göstermesine karşın takımdan çıkarılan Mercer'ı haklı bularak, Duke Üniversitesi ve takımın antrenörü Fred Goldsmith'i tazminat ödemeye mahkum etti.

BAŞARISIZLIK İDDİASI
MERCER, uğradığı cinsiyet ayrımcılığı yüzünden üniversitelerarası futbol liginde oynayan ilk kız öğrenci unvanını kazanamadığını ve davada haklı bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Üniversite ve antrenörün avukatları ise Mercer'ın erkek olmadığı için değil, başarısız olduğu için takımdan çıkarıldığını savundu. ABD'de 1972'de çıkarılan bir yasada, spor alanında para yardımı alan kurumların spor takımlarında cinsiyet ayrımcılığı uygulaması yasaklanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır