|
|
İlk kupa Efes'e
Sahada son saniyelere kadar çekişme vardı. Bitime 9 saniye kala galibiyet şansını yakalayan Ülker, Harun ve Serkan'la son 2 atışı ve kupayı kaçırdı
Yeni kurallı ilk resmi maç
Efes Pilsen, Ülkerspor'u 66-65 yenerek basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu. Yeni kuralların uygulandığı ve top kayıplarının hakim olduğu karşılaşmada büyük heyecan vardı. İlk iki periyotta topu Hüseyin'e indiren Efes Pilsen, Handlogten'i durdurmakta zorluk çekti. Karşılıklı basketlerle bir Efes, bir Ülker öne geçti. Lacivert-beyazlı takım, devreyi 38-37 önde tamamladı.
Son saniye nefesleri kesti
İkinci yarıda iki antrenör de sık oyuncu değişikliği yaparak yedeklerini kullandılar. Kerem Tunçeri'nin peş peşe gelen dış atışlarıyla bitime 7 dakika 45 saniye kala 58-51 öne fırlayan Efes Pilsen, sona 4 dakika kala başlayan Ülkerspor tam saha presine karşı koyamadı. Handlogten'ın pota altından bulduğu basketlerle maçın bitimine 10 saniye kala 1 farkla geride olan Ülker, topa sahip oldu. Ancak önce Harun, sonra Serkan'ın atışları sonuç getirmeyince Efes Pilsen 66-65'lik skorla 6.kez kupanın sahibi oldu.
TAYFUN BAYINDIR-Ankara
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|