kapat

12.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
AKUT'culara nazar değdi
AKUT'un üzerinden felaket bulutları gitmiyor. AKUT'çu 2 genç, Tatvan'da meydana gelen kazada yaşama veda etti

Türkiye AKUT adını ilk kez Haziran 1998'de meydana gelen Adana Depremi'nde bir apartmandan kurtardıkları 2 kişiyle duymuştu. Son Marmara Depremi'nde kurtardıkları canlarla kahramanımız oluverdiler.

Ancak son aylarda felaket bulutları AKUT üyelerinin peşini bırakmıyor. Güneydoğu'yu gezen AKUT üyesi Rıfat Murat Petorak ve kız arkadaşı Seda Saner Van-Tatvan Karayolu'nda önceki gün saat 19.00 sıralarında önlerinde seyreden kamyona motosikletle çarptı. Takla atan motosikletteki Petorak olay yerinde yaşama veda ederken, Saner ise kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Geziye geçen perşembe çıkan iki gençten en son Nemrut Dağı'nda haber alındı.

Cenaze bugün
AKUT'taki arkadaşlarına nerede olduklarını cep telefonundan gönderdikleri mesajlarla bildiren Saner ve Petorak'tan haber alamayan arkadaşları, Seda'nın cep telefonuna bir mesaj gönderdi ancak beklenen yanıt, Seda'dan değil, bir karakoldan geldi. İki gencin yakınları ve AKUT üyesi 4 kişi, hemen olayın olduğu Tatvan'a giderek cenazeleri, İstanbul'a getirdi. Cenazeler, bugün toprağa verilecek.

Ölüm, Ağrı'da aniden geldi
EYLÜL 1998'de resmen kurulan ve bugün 800 üyeye sahip AKUT'un ilk kurucularından İskender Iğdır, 1 Mart 2000'de Ağrı Dağı'nda tırmanış sırasında geçirdiği kazada yaşamını yitirmişti. Öte yandan Antalya'da bir ay önce Olimpos Dağı'nda mahsur kalan amatör bir dağcıyı kurtaran AKUT ekibi, dönüşte uçuruma yuvarlanmıştı. Kazayı şans eseri sıyrıklarla atlatan ekip, arkadan gelen arkadaşları tarafından kurtarılmıştı.

MURAT KEKLİKÇİ - RECAİ KÖMÜR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır