kapat

12.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Çocukları kalkan gibi kullandılar
Hizbullah evine yapılan operasyonda bir polis şehit oldu. Hizbullah militanı evdeki 3 çocuğu pencerede kalkan gibi kullanarak arkalarından ateş etti

Diyabakır'ın Bağlar beldesinde Hizbullah'ın hücre evi basıldı. Baskında evdeki 3 çocuğu pencerelerde kalkan gibi kullanarak arkalarından ateş eden Hizbullah militanı bir polisi şehit etti. Çocuklar yüzünden daha temkinli davranan polis çatışma sonrasında girdiği hücre evde militanı sağ olarak yakalandı. Hizbullah'ın Bağlar beldesinde bir evi kullandığını öğrenen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü timleri dün sabah erken saatlerden itibaren Göçmenler Caddesi 59. sokakta bulunan Asal Apartmanı'nın 6. katındaki hücre evine yönelik operasyon hazırlığına başladı. Sabah saat 08.30 sıralarında polis evin çevresini sardı.

Bu sırada, hücre evinden Hizbullah militanı evde bulunan yaşları 3 ile 7 arasındaki 3 çocuğu cam kenarında kalkan olarak kullanarak Kaleşnikof marka otomatik silahla, polislerin üzerine ateş açtı. Çocukları gören polisler operasyon sırasında silah kullanmamak için gayret gösterirken evden açılan ateş sonucu, Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru Adem Bayrakçı ağır yaralandı. Kalbinin üst kısmına isabet eden mermi ile ağır yaralanan Bayrakçı kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

OPERASYON YAVAŞLADI
Kan dökülmesi üzerine Emniyet Müdürü A.Gaffar Okan olay yerine geldi. Okan'ın yönettiği operasyonda, polis kısa sürede 6. katta birleştirilmiş 2 daireden oluşan hücreevine girdi. Evde bulunan ve "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık veren bir Hizbullah mensubu, uzun namlulu silahıyla birlikte sağ yakalanarak gözaltına alındı. Evde bulunan 2 kadın ve 3 çocuk da ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis evde gizli sığınak veya tünel ararken, Emniyet Müdürü Okan, "Olayla ilgili birkaç kişi daha var. Operasyon sürüyor" dedi.

Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır