kapat

11.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Bahçeli'den çifte uyarı
Batı'ya ve ABD'ye: "Hiçbir amaç ve gerekçe, Türk milletinin siciliyle oynanmasına dayanak teşkil etmez..." Ve Türkiye'ye: "Kimsenin duyarsız ve teslimiyetçi davranmaya hakkı yok..."

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında, Ermeni Yasa Tasarısı'na sert tepki gösterdi. Sözde soykırım iddiasının bulaşıcı hastalık gibi yaygınlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Bahçeli, Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumların konunun üzerine kararlılıkla gitmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Soykırım oyununun sahnelenmesi durumunda karşı karşıya kalabileceğimiz sıkıntıların tahminlerimizin ötesinde bir niteliğe ulaşması ihtimal dahilindedir. Meselenin hafife alınacak tarafı yoktur. Ermeni lobileri amacına ulaştığı takdirde, Türkiye'nin başına hangi badirelerin açılacağını düşünmek yerine, duyarsız, hatta çok azınlık da olsa teslimiyetçi tavır geliştirenlere rastlamaktayız. Hiç kimsenin bu şekilde davranma hakkı bulunmamaktadır."

ROUSSEAU'DAN ÖRNEK VERDİ
Ünlü filozof Jan Jack Rousseau'nun, "Tarih, okuyana kendi gözünün görme derecesine göre yol gösteren bir kılavuzdur" sözlerini hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hiçbir amaç ve gerekçe Türk Milletinin siciliyle oynanmasına ve dünya kamuoyu önünde mahkum edilmeye çalışılmasına dayanak teşkil edemez. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın hiçbir ülkesinde de böyle bir vurdumduymazlık mazur görülemez. Batılı müttefiklerimiz de ne bölge barışına ve istikrara, ne de dostluk ve işbirliği çabalarına hiçbir katkısı olmayacak bu ve benzeri girişimlere destek olmaktan vazgeçmelidir. Tarihi tahrif ederek Türkiye'yi rencide etmenin kimseye faydası olmaz."

KHK KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ
Bahçeli, hükümetle Cumhurbaşkanı arasındaki KHK krizine de göndermede bulunarak, demokratik hukuk devletinin başarısının kuvvetler ayrılığı kadar kuvvetler arası işbirliğine bağlı olduğunu söyledi. Bahçeli, "KHK gerçeği 20'nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren ortaya çıkan anayasal gelişmelerin yansımasıdır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokratik hukuk devleti geleneği ile ters düşmemekte, bilakis onun yeni ve hızlı sorun çözme araçlarından biri olarak uygulanmaktadır. Ekonomik, teknolojik ve sosyal gelişmelerin kazandığı hız ve boyutlar KHK yönetimini gerekli ve meşru hale getirmiştir. Demokratik hukuk devletinin başarısını kuvvetler ayrılığı kadar, kuvvetler arası işbirliğine de bağlıdır. Hukuk devleti, kurallara, kuralları koyanların, yorumcuların ve uygulayıcıların özen göstermesini gerekli kılar. Türkiye'nin öncelikli ihtiyacı, kalıcı çözümler ile yeni siyaset anlayışlarıdır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır