|
|
Çırılçıplak poz verdi
İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Orhan Alptürk'ün 'Geniş Açı' dergisindeki çıplak fotoğrafı günün konusu oldu
TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevli Teknik Müdür Orhan Alptürk'ün fotoğraf dergisi "Geniş Açı"ya verdiği ilginç poz, yankı yarattı. Fotoğraf sanatı üzerine uluslararası ödülleri olan Alptürk'ün dergideki pozu, elden ele dolaşmaya başladı.
Orhan Alptürk, çalıştığı kurumda fotoğrafının değişik tepkilerle karşılandığını belirterek "Türkiye'nin bu alandaki en iyi dergisinde bu çalışma yayınlandı. Ben fotoğrafta kadın bedeninin medya tarafından kötü kullanılmasını eleştiriyorum" dedi. Alptürk, dergideki çıplak fotoğrafının altına anlaşılması hayli zor olan şu yorumu yaptı:
FARKLI YORUMLAR
"...Ürettikleri işlerde kendi bedenlerini her anlamdaki tüm çıplaklığı ile kullanarak imgenin göndermesinin salt nesnel gerçekliğe, doğrudan bedenin, nesnenin kendisine olmadığını tartışmaya açmışlardır."
Öte yandan entelektüel müdürün çıplak fotoğrafı mesai arkadaşları arasında değişik yorumlara neden oldu. Kimileri olayın sanatsal boyutuna bakılması gerektiğini söylerken, kimileri de fotoğrafı abartılı buldu.
Daha önce de Türkiye'nin kültür ve sanat alanındaki tanınmış 32 ismi, grafik sanatçısı Bülent Erkmen'e yarıçıplak poz vermişti. Fotoğraflar "32 Büst" adlı kitapta yayınlanmış ve kamuoyunda büyük yankı yaratmıştı.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|