kapat

11.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ölmeden son sözü 'Kurtar beni' oldu
İsrail askerlerinin kurşunlarıyla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Rami, babasına 'Kurtar beni' diye yalvardı

Çatışmaların başlamasının ikinci gününde, yani bundan tam 12 gün önce Gazze Şeridi'nde öldürülen 12 yaşındaki Rami'nin son sözleri "Tanrı aşkına kurtar beni baba" oldu... Çatışmanın tam ortasında kalan Rami bu sözlerin ardından İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef oldu.

SEMBOL
Fransız bir kameraman tarafından çekilen görüntüler televizyonlarda yayınlandığında, Filistinliler öfkeyle sokaklara döküldü. Dünya ise olayların ne kadar tehlikeli bir boyut almaya başladığını yine bu görüntülerle anladı.

Oğlu kucağında can veren Cemal el-Durra ise yaşadığı acıyı unutmayacağını her fırsatta vurguluyor. Acılı baba yattığı hastaneden tüm dünyaya sesleniyor: "Filistin direnişinin sembolu haline gelen oğlumun intikamını alın."

SAKAT
Oğlunu korumaya çalışırken kalça kemiğine ve koluna kurşunlar isabet eden 37 yaşındaki inşaat işçisi Durra sağ elini ve sağ kolunu bir daha kullanamayacak. Yaşadıkları, öfkesini ve intikam hırsını daha da artırmış. "Oğlumun ölümünün sorumluları cezalandırılana kadar İsrail mahkemelerini de uluslararası mahkemeleri de aşındıracağım" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır