kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bahçeli: Devlete küsülmez
Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı makamının kriz değil uzlaştırma makamı olduğunu söyledi. MHP lideri, Sezer'in Meclis'teki konuşmasını da eleştirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Sezer'i eleştirdi. Bahçeli, "Devlet yönetimine talip olduysanız, devlet yönetiminde küslük olmaz. Cumhurbaşkanlığı makamı kriz değil, uzlaştırma makamı olmalıdır" dedi.

Bahçeli, partisinin Başkanlık Divanı'nda yaptığı konuşmada, meclis başkanlık seçimleri, Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki kriz ve CHP Kurultayı'nı değerlendirdi. Toplantıda, 7 Ekim'de toplanacak MYK ve MKK toplantılarında daha önce 5 Kasım olarak belirlenen kongre tarihinin kesinleştirilmesi ve kongre hazırlıkları konusu da ele alındı. Bahçeli, basına kapalı toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Sezer'in hükümet ile diyalog ortamını yaratmayarak, zıtlaşma içine girmesinin yanlış olduğunu vurguladı. Sezer'in makamının boyutlarını aşan bir tavır içine girdiğini kaydeden Bahçeli, Sezer'in Meclis'te yaptığı konuşmayı da, "Cumhurbaşkanı'nın konuşması muhalefet partisi liderinin konuşması gibiydi, hükümeti eleştiren bir konuşmaydı. 2.5 saat sürecek kadar uzun olan konuşmada, çok ayrıntıya girilmiş, halkın iyi anlayamayacağı kelimelere yer verilmişti" diye değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı makamının diyalog ve uzlaşma yeri olması gerektiğini hatırlatan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı anlaşmazlığa düşen konularda Başbakan'ı çağırıp sık sık görüşebilir. Diyaloğun önünü kapatacak bir yaklaşım izlenmesi doğru değil. Yatıştırma ve uzlaştırma ortamı yaratılmalı. Devlet yönetimine talipsek, devlet yönetiminde küslük olmayacağını bilmek gerekir. Devletin zirvesindeki kriz ve küskünlük devlete, ülkeye büyük zarar verir" diye konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın çevresindeki danışmanların kim olduğundan daha çok icraatlarının önem taşıdığını belirterek, Demirel'in de CHP'li Hikmet Çetin'le çalıştığını hatırlattı.

BAYKAL ETKİLEMEZ
CHP Kurultayı'nda Deniz Baykal'ın yeniden Genel Başkanlığa gelmesinin muhalefetin güçlenmesini sağlayacağını, ancak partinin daha çok kongre süreci yaşayacağını kaydeden Bahçeli, CHP'nin hırçın bir tavır sergileyerek bir yere varmasının mümkün olmayacağını söyledi. CHP'nin muhalefetinin daha çok DSP'yi etkileyeceğini ifade eden Bahçeli, MHP'ye yönelik muhalefetin ise MHP tabanını daha da güçlendireceğini belirtti.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır