kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Baykal: Planlamadım ama buradayım
CHP'nin genel başkanlık koltuğuna oturan Baykal, "Hazırlık içinde değildim, Planlamam yoktu" dedi

CHP'nin hafta sonu yapılan 11. olağanüstü kurultayında, yeniden Genel Başkan seçilen Deniz Baykal, parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle görevi Altan Öymen'den devir aldı.

Parti Genel Merkezi'nin makam odasında gerçekleşen devir-teslim töreninde konuşan eski Genel Başkan Öymen, genel başkanık görevinde bulunduğu süre içinde yapılan çalışmaların bulunduğu dosyaları Deniz Baykal'a teslim edeceğini belirti. Öymen, "Sayın Baykal'a bu dosyaların yanı sıra yeni parti binasının yapımı için alınan arsanın tapusuyla, parti kasasının anahtarını da vereceğim. Kasada, üye kütükleri ile aday üye kütüklerinin bulunduğu disketler var" dedi.

ÖYMEN'DEN TAVSİYE
Öymen, devir- teslim töreni sırasında, partideki gruplar arasındaki çekişmelerin azaltılmasıyla ilgili olarak da üstü kapalı tavsiyelerde bulundu. Öymen, "CHP'de artık arkadaş grupları arasındaki çekişmelerin azalması gerekiyor. Bunun yolu tasfiye değil, ikna ve işbirliğidir. CHP'nin başka seçeneği yoktur" dedi. Öymen'den sonra söz alan Baykal da genel başkanlık koltuğuna yeniden oturuşunu ise rastlantıya bağladı. Baykal şöyle konuştu: "Yaşamın ne kadar rastlantılarla şekillenmiş olduğunu, yaşadığım bu 2-3 hafta içinde bir kez daha gözlemledim. Hiç böyle bir hesap yokken şimdi buradayım. Ben, böyle bir hazırlık içinde değildim, böyle bir planlamam yoktu. Şimdi buradayım."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır