kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Savaş'ın jesti
Yargıtay Başsavcısı'nın takipsizlik gerekçesi: Suç işlediği kabul edilse de suç konusu sözleri suç işletmek kastıyla söylemediği açıklığa kavuştu

Tuzla'da yaptığı bir konuşma nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "cinayete tahrik" eyleminden suç duyurusunda bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, kendi suç duyurusuna yine kendisi "takipsizlik" kararı verdi. Erdoğan, Savaş'ın bu jesti ile olası bir yargılamadan ve mahkumiyetten kurtulmuş oldu. Savaş takipsizlik kararında, Erdoğan'ın soruşturmaya konu olan, "Sizin adınız Vural mı ki size vurun alın diyeyim. Sizin adınız Savaş mı ki size savaşın diyeyim" sözlerinin, suç kastıyla söylenmediğine dikkat çekti. Takipsizlik kararının sonuç bölümünde özetle şöyle denildi: "... Sanığın yalnızca olay anında kullandığı sözcükler esas alındığında suçun oluştuğu kabul edilse de; olay sonrası belirlenen söz ve davranışları, samimi görülen ve uyum gösteren savunmaları ve dosyadaki belgelerin tümünün değerlendirilmesinden, suç işletmek kastıyla suç konusu sözleri söylemediği açıklığa kavuştuğundan, sanık hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına..."

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
Erdoğan, Savaş'ın, "takipsizlik" kararını, memnuniyet verici bulduğunu bildirdi. Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir konuşmamdan dolayı Savaş'ın şikayeti üzerine Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan dava, Yargıtay'a gelmişti. Davanın görülüp görülmemesine karar verme makamında olan Savaş tarafından dava hakkında takipsizlik kararı verildiği açıklanmıştır. Başsavcı'nın bu kararını memnuniyet verici bulduğumu saygılarımla kamuoyuna duyururum."

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır