kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Sezer, tasarı için devrede
İki ülke ilişkilerini bozacak olan soykırım tasarısının geçmemesi için hükümetinizin çabalarının devamını diliyorum

Sözde Ermeni soykırım tasarısının Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nde ele alınmasından bir gece önce ilginç bir gelişme yaşandı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Amerika Başkanı Bill Clinton telefonda kısa bir görüşme yaptı.

OLUMLU CEVAP
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan bir açıklamaya göre, Pazartesi gecesi gerçekleşen görüşmede Sezer, Clinton'dan Amerikan yönetiminin tasarının geçmemesi için verdiği desteğin devamını istedi.

Daha önce tasarıyla ilgili Clinton'a bir mektup yazan Sezer'in görüşmede "Onay kararı, iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileyecektir. Tasarının Temsilciler Meclisi'nden geçmemesi için Amerikan yönetiminin desteğini bekliyoruz" dediği belirtiliyor.

Clinton yönetiminin, çabalarını içinde bulunulan kritik aşamada en etkin biçimde sürdürmesi gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Sezer'e Başkan Clinton'dan gelen cevap olumlu oldu.

Cumhurbaşkanı Sezer'in kişisel katkı beklediği BaşkanfClinton,fkendi yönetiminin tasarıya kesinlikle karşı olduğunu açıkladı.

"DOĞRU DEĞİL"
Clinton'ın kısa süren telefon görüşmesinde "Tarihçilerin araştırması gereken bir konu hakkında Temsilciler Meclisi'nin hüküm vermesi kesnlikle doğru değildir. Ermeni soykırımı tasarısının önlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ben de, kişisel olarak tasarının Temsilciler Meclisi'nden geçmemesi için katkıda bulunuyorum" dediği ifade edildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır