kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner


Tren kaçıyor

Barcelona maçından sonra bazı Beşiktaşlı yöneticiler kameralar karşısında haykırdılar: "Bu takımı Avrupa için yetersiz bulanlar acaba gerçeği gördüler mi?"

Bu sitem, Beşiktaş'ı yeterince güçlü görmeyen, bir hatta iki kaliteli yabancı futbolcunun daha transfer edilmesini isteyen biz spor yazarlarınaydı. Gerçekler ne yazık ki acıdır ve siz ne kadar karşı çıkarsanız çıkın, bunu değiştiremezsiniz. Biz testi kırılmadan yol göstermek istedik, "Hayır" dediler, kabul etmediler. O zaman sonuçlarına da katlanmak zorundalar.

Sezon başından bu yana, "Orta alana bir beyin, bir lider" diyoruz. Yok, yok, yok. "Defans tehlike sinyalleri veriyor, bu bölgeden oyun iyi başlatılmıyor" diye bağırıyoruz. İşte görüyoruz, eleştirilen Halilagiç sakatlanıyor, yerine alternatif bulunamıyor. Ümit, liberoda alternatifsiz. Sakatlansa veya ceza alsa yerine oynayacak kimse yok. Aynı şekilde Nouma da alternatifsiz. Khlestov toparladı, ama süper bir oyuncu olmadığı kesin. Avrupa'dan stoper transfer edeceksen, Popescu gibi, eski Uche, Högh gibi olacak. Böylesini bulamazsan almayacaksın.

Nihat yanlış yerde
Sistemin 3-5-2 ise Nihat orta beşlinin en sağında oynamaz. Bunu bin kez yazdık. Bu çocuk çok yetenekli ancak defansif yönü zayıf, markaj yapamıyor, kademeye giremiyor. Nihat'ın yeri bu sistemde çift santrforun arkası veya sağ kanadın hemen yanı. Münch de defansif aksiyonlarda aksıyor. Yanında İbrahim olmasa daha da aksayacak. Ya bu sistemi değiştirecek 4-4-2'ye geçeceksin, ya da 3-5-2'ye göre oyuncular transfer edeceksin. 4-4-2'de hem Nihat, hem Münch orta dörtlünün kanatlarında oynayabilirler. Yani arkalarında birer oyuncu olması gerekiyor. Bu kadroda Nihat ve Münch'ün de alternatifleri yok.

Kulübeye güven yok
Çarşamba-pazar oynanan maçlara bakıyorum, Scala sadece sakat ve cezalı oyuncunun yerine başkasını oynatıyor. Demek ki İtalyan hoca kulübedekilere pek güvenmiyor. Uzun lafın kısası, hep belirttiğim gibi, Beşiktaş geçen sezondan güçlü ama eksikleri epey fazla.

Şimdi iki yol var; birincisi mevcut kadroyla yola devam etmek ve bu sezonu geçiş dönemi olarak değerlendirmek.

İkincisi ise hemen kolları sıvayıp kaliteli iki oyuncu transfer etmek.

Benden söylemesi; Beşiktaş ülkemizdeki treni de kaçırmak istemiyorsa hemen 2. yolu seçmek zorunda.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır