kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Sitesi var ama haberi yok
Girişimci bir genç, TV reklamında "İstanbul'da yer mi kaldı ki, site kurayım? Hem ben müteahhit miyim!" diyen Banu Alkan'ın isim hakkını internetten 19 dolara satın aldı ve 5 bin dolara satışa çıkardı

Bİr internet kuruluşunun reklamında "Site kuracak yeri olmadığını söyleyen" Banu Alkan'ın, aslında bir 'yer'i bulunuyor. Kaan Yılmaz adlı girişimci genç, Banu Alkan'ın isim hakkının kendisinde bulunduğunu açıkladı. Kaan Yılmaz, neden bu ismi seçtiğini şöyle açıkladı:

"5-6 ay kadar önceydi. Ünlü bir kişinin isim hakkını almak istiyordum. İnternette isim hakkını (domain) satan http://www.domain.com'a başvurup 19 dolara www.banualkan.com'u satın aldım. İyi ki almışım. Çünkü reklamlardan sonra değeri arttı. Bu iş biraz risk meselesidir. Borsa gibi hangi isme oynayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunun dışında şans faktörü de çok önemli."

PİYASA OLUŞTU
Reklamdan sonra Kaan Yılmaz'ın telefonu susmak bilmemiş. Pekçok kişi Yılmaz'a ulaşarak adres hakkında bilgi almak istemiş. yılmaz bu konuda, "Reklam sayesinde adrese hem rağbet arttı hem de piyasası oluştu. Şu an bir reklam şirketiyle pazarlık halindeyiz. Eğer anlaşırsak onlara satacağım" diye konuştu.

Kaan Yılmaz'ın elinde başka ünlülerin domain'leri de bulunuyor. Bunların başında ise Şener Şen geliyor. Kaan Yılmaz, 'Banu Alkan dışında www.senersen.com adresinin domai'nini de aldım. Ancak onu daha satmıyorum. Çünkü piyasası oluşmadı. Önümüzdeki günlerde Şener Şen bir film yaptığında ya da daha popüler olduğunda sitesinin piyasası oluşacak ve değeri artacak. Bu işler balık tutmaya benzer. İsmi alacaksınız yani oltayı atacaksınız ve bekleyeceksiniz. Sonunda balık tutamamak da var. Ama ya tutarsa diye uğraşıyoruz" diyor.

İsim hakkının uyanık bir yatırımcı tarafından satın alındığını öğrenen Alkan ise şaşkınlığını gizlemeyemedi ve soruları peş peşe sordu: "Şimdi ismimi kullanarak para kazanmak mı istiyorlar? Bu işin kanuni bir yolu yok mu? Peki ben ne yapmalıyım?"

ÇOK SEVİNDİ
İlk şaşkınlığı atlatan ünlü yıldız, "Zaten ben de kendime web sitesi açarak filmlerimi, dizilerimi buradan hayranlarıma ulaştırmak istiyordum. Ancak uyanık yatırımcıya 5 bin dolara ödemem gerekiyorsa, hayranlarım için alırım. Yani Banu Alkan, hayranları için Banu Alkan ismine seve seve 5 bin dolar verir" dedi. Afrodit, böylelikle reklamdaki gibi saf olmadığını da gösterdi.

Ancak kendisine bundan da kurtulmanın yolu olduğunu, eğer ODTÜ üzerinden isim hakkı alırsa hem sonuna "tr" ibaresi koyabileceğini hem de çok daha ucuza gelebileceğini söylediğimizde ise, "Öyleyse ben de ODTÜ'den www.banualkan.com.tr adresini alırım. O girişimcinin de hevesi kursağında kalır" diyerek sevincini dile getirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır