kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Boray Uras, yeniden yollara düşecek
Trafİk terörüne karşı başlattığı savaş ile gündeme gelen Boray Uras, "Trafikte Eğitimle Umut Vakfı"nı kurmak için çalışıyor. Ancak kuruluşu aşamasında 40 milyar liraya ihtiyaç duyulan vakıf için bugüne dek 37 milyar lira toplanabildi. Uras, gerekli 3 milyarın bulunamaması halinde vakfın kuruluşunun tehlikeye gireceğini söylüyor. Bu arada bekletilmekte olan trafik ceza yasasınının bir an önce meclisin gündemine gelmesi için 26 Ekim'de 2'inci yürüyüşüne çıkmaya hazırlanan Uras, 1 aylık güzergahını belirliyor.

İsmail ERBEN

Yüceses'in mirası paylaşılamıyor
Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Hamiyet Yüceses'in mirası paylaşılamıyor. Ünlü sanatçının eşi Osman Hilmi Sabuncu'nun bir süre önce ölmesi üzerine miras vasiyetle Ahmet Sabuncu'ya kaldı. Ancak Sabuncu'nun diğer yeğeni Süheyla Eroğlu dayısının vasiyetname hazırlayamayacak durumda olduğunu ileri sürerek iptal davası açtı. Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen Süheyla Eroğlu'nun oğlu Şakir Eroğlu, "Sabuncuyu ölümünden birgün önce gördüm. Kan kanseri olduğu için ilaçlar alıyordu. Şuuru yerinde değildi. Notere giderek bir vasiyatname hazırlayacak durumda değildi" dedi. Ahmet Sabuncu ise dilekçesinde Sabuncu'nun kendi iradesi doğrultusunda doktor ve noter huzurunda bu vasiyetnameyi ölmeden 10 gün önce hazırladığını belirtti.

MALVARLIĞI
* 1 reşat altın, * 1 küpe, * 1 inci taşlı yüzük, * 8 bilezik, * 1 pırlanta taşlı altın bileklik, * 1 prontotif pırlanta bronş, * 2 pırlanta taşlı yüzük, * 1 Trabzon bilezik, * 1 inci taşlı altın kolye, * 1 pırlanta kolye, * 1 taşlı küpe, * 1 işhanı, Suadiye'de * 1 apartman, * Datça'da villa * bankadaki para.

Saniye ERGÖNÜL

2. Kez sağlık kontrolü
Yahya Murat Demirel, Ulucanlar Cezaevi'nde dün 2 kez 2 ayrı doktor tarafından muayene edildi. Demirel dün sabah ayrıca Cezaevi Savcılığı'na bir dilekçe vererek, sağlık konrtrolünden geçmek istediğini belirtti ve özel doktorunun bu nedenle cezaevine gönderilmesini istedi. Demirel'in bu talebi cezaevi yönetimi tarafından Adalet Bakanlığı'na iletildi.

Kurbanın kardeşinden satanistlere lanet
Ortaköy'de Şehriban Coşkunfırat'ı satanist ayin yaparak öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan Engin Aslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer'in dava dosyası, genç kızın ölümünün araştırılması için yeniden Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Duruşma çıkışında öldürülen Şehriban Coşkunfırat'ın kardeşi Derya Coşkunfırat, "Onların ölmelerini istiyorum. Başka birşey istemiyorum. Çünkü onlar sadece ölmeyi hakediyorlar" dedi.

Türkan HİÇYILMAZ

105 kişiden hiçbiri Hizbullah'ı tanımadı
Diyarbakır il merkezinde terör örgütü Hizbullah'ın "İlim Grubu" adına çeşitli tarihlerde adam öldürme ve yaralama eylemlerine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 105 sanığın yargılanmasına Diyarbakır DGM'de devam edildi. Sanıklar, Hizbullah örgütüyle bağlantılarının bulunmadığını ve örgüt adına faaliyette bulunmadıklarını savunarak, tahliyelerini istediler. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aradan sonra, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Tüm Adnan Hoca davaları birleştirildi
Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın fahri başkanlığını yaptığı Bilim Araştırma Vakfı (BAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Yavaşoğlu ile eski başkan Altuğ Müştak Berker hakkında, teşekkül oluşturmak suretiyle polisce aranan 2 kişiyi sakladıkları iddiasıyla açılan dava, 35 sanıklı ana davayla birleştirildi.

Paraşütçü Altınbaş 6 Ekim'de DGM'de
Paraşüt operasyonu" davasının dosyasındaki eksikliklerin Ankara DGM'ce giderilmesi üzerine, çete elebaşı olduğu iddia edilen Yasin Altınbaş, 6 Ekim Cuma günü Adana DGM'de ilk kez hakim önüne çıkacak. Daha önce Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesi üzerine, Adana DGM'de görülecek olan dava dosyası, eksikliklerin giderilmesi için tekrar Ankara DGM'ye gönderilmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır