kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Müzik seti içinde cep
Cezaevine cep telefonu sokma yollarına her gün bir yenisi ekleniyor. Ayvaz Korkmaz'a müzik seti içinde, İnebolu cezaevine elbise askısında cep getirildi

Cezaevlerine cep telefonu sokmak için birbirinden yaratıcı yöntemler deneniyor. Daha önceleri kolide ya da gönderilen eşyalar içinde bulunan cep telefonları ve sim kartlar için artık daha ilginç yerler keşfedildi.

Etimek ekmeği, buzluk, ayakkabı ökçesi ve su şişesi kapağının altından sonra dün, Kartal Cezaevi'ndeki Ayvaz Korkmaz'a müzik seti içinde; İnebolu Cezaevi'ndeki bir mahkuma da elbise askılığına monte edilmiş halde cep telefonu getirildi.

Ukrayna'dan Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Ayvaz Korkmaz'ın bir ziyaretçisi tarafından Korkmaz'a verilmek üzere getirilen müzik seti, teknisyenler tarafından incelemeye alındı. İncelemede müzik setinin CD kısmının çeşitli yerlerine bir cep telefonun parçaları olan bir batarya, bir sim kart, bir adaptör ve bir cep telefonu makinasının monte edilmiş olduğu anlaşıldı.

ASKIYI DA DENEDİLER
Kastamonu İnebolu Cezaevi'nde gasp ve soygun suçundan hükümlü bir mahkum da ise koli içinde gönderilen elbisenin askılığında cep telefonu bulundu.

Hükümlü Selami Günay'a, eşi Zeynep Günay tarafından Kastamonu'dan bir koli gönderildi. Kolide yapılan aramada elbisenin askılığına saklanmış bir cep telefonu ele geçirildi. Koliyi cezaevine getirdiği bildirilen ve ismi açıklanmayan bir taksicinin gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gülcan DEMİRCİ -Murat KÖSE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır