kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Demirel'in 'renkli' koğuş arkadaşları
Murat Demirel koğuşunu, bir katil, bir örgüt üyesi ve bir itirafçı ile paylaşıyor

Ankara Ulucanlar Kapalı Cezaevi'nde tutulan Murat Demirel, Ayhan Tatlıgil ve Turan Tarhanoğlu 20 yataklı bir koğuşa yerleştirildi. Demirel'in kaldığı koğuş herhangi bir saldırı olasılığına karşı özel olarak korunurken bu koğuşta, 3 tutuklu daha var. Bu tutuklulardan Kemal Külle'nin kendisini dolandıran kişiyi kasten öldürdüğü iddiasıyla ve 33 yıl 4 ay ağır hapis cezası istemiyle yargılandığı öğrenildi.

İrfan Durmuş'un ise uzun yılar TİKKO örgütü adına kırsal alanda eylem yaptığı, yakalanınca da itirafçı olduğu belirlendi. Alman vatandaşı olan Hasan Demirkıran'ın da DHKP/C üyesi olmak ve korsan gösteri yapmak suçuyla yakalanıp yargılandığı ve itirafçı olmayı seçtiği anlaşıldı.

İlk önce bu koğuşa konulan Gökalp Baştürk ise, babasının hakim olduğunu söyleyerek yerinin değiştirilmesini istedi. Böylece memur koğuşuna nakledildi. Baştürk'ün diğer koğuşta "can güvenliğinin olmayacağını" söylediği ifade edildi.

Ayşenur'un bankadaki 800 milyarı harçlıkmış
AyŞenur Esenler ifadesinde, 1980-1987 yıllarında ABD'de yaşadığını, 1987 yılında eski eşinden ayrılarak Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Eşinden boşandıktan sonra Demirel ile "yakın ilişki" içine girdiğini belirten Esenler, yurtdışındaki bir bankada ailesi, kendisi ve kızı adına açtıkları bir hesapta 1 milyon 200 bin dolar (798 milyar lira) bulunduğunu bildirdi. Esenler, bu hesaba, kendisinin ya da Demirel'in para yatırmadığını ifade ederken, babası da parayı kendisinin yatırdığını açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır