kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Gıdada fiyatlar hızlı artabilir
Merkez Bankası tara ından, hazırlanan raporda gıda sektöründe fiyatların 12 ayda hızlı artabileceği belirtildi. Gelecek 12 ay için gıda sektöründe üreticilerin beklentilerinin diğer sektörlerin fiyat beklentilerinin üzerinde bulunduğuna işaret edilen raporda, "Bundan dolayı, gelecek birkaç ay içinde gıda sektöründe fiyat ayarlamaları 'yumuşak' bir hız kazanabilir" denildi.

ToyotaSa'da yeniden yapılanma tamam
ToyotaSa Adapazarı Fabrikası'nın üretim üssü haline gelmesi için başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları tamamlandı. ToyotaSa, üretim ve ihracat şirketi ile otomotiv pazarında Toyota marka araçların pazarlama ve satış faaliyetlerini yürütecek pazarlama şirketi olmak üzere 2 yeni şirkete dönüştü.

Sabancı Holding, 5 milyon dolar sermayeyle kurulan ToyotaSa Pazarlama'ya yüzde 64.99 oranında ortak oldu. ToyotaSa Pazarlama, Toyota marka araçların yurtiçindeki pazarlama ve satışını yürütecek. Sabancı Holding'in ToyotaSa Sabancı Otomotiv ve Sanayi'deki 1 trilyon 350 milyar lira nominal değerli hisse senedi ise 109 milyon dolar bedelle Toyota Motor'a satıldı. Satıştan doğan 68 trilyon 765.7 milyar lira kazanç, sermayeye eklenecek. Satış sonrası Sabancı Holding'in ToyotaSa'daki payı, yüzde 49.99'dan yüzde 24.99'a indi.

'Keyfi fiyat artırmıyoruz'
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı, özel sektörün artışlarının varolan enflasyondan kaynaklandığını söyledi. Eczacıbaşı, Türk özel sektörünün keyfi fiyat artışı yapmadığını savunarak, "Fiyat artışları enflasyon varolduğu için oluyor. Türkiye tümüyle dışa açık bir ekonomi, her alanda yabancı şirketlerin açık pazarı durumundayken, keyfi fiyat artışı yapılamaz" diye konuştu.

Aybar, Renault Genel Müdürü
Renault-Mais Genel Müdürlüğü'ne, Varan Turizm Genel Müdürü M. İbrahim Aybar getirildi. Onur Baytok'un yerine bu göreve atanan Aybar, 1953 yılında Nazilli'de doğdu. İTÜ Makina Fakültesi'nden 1974 yılında makina-uçak mühendisi olarak mezun olan Aybar, yüksek lisansın ardından ABD'de doktora yaptı. Aybar, 1988-1991 yılları arasında Başbakanlık'ta çalıştı ve 1991-1992 yılları arasında Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı.

Zorunlu sigorta ilgi görmedi
Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül'en bu yana geçen 6 günlük sürede, Türkiye genelinde yalnızca 700 adet poliçe kesilebildi. Hazine, yıl sonuna kadar bu sayının 500-600 bin olmasını hedeflerken, sigortaya ilginin az olmasının, "tapudaki poliçe zorunluluğunun iki ay süreyle ertelenmesinden" kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Öte yandan, tapu işlemlerindeki poliçe zorunluluğunun 2 ay süreyle ertelenmesinin tapu dairelerinde yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırdığı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır