kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'İMKB 30 hisselerine yatırım yapan kazanır'
Dedehayır, 'Prensip olarak İMKB 30'a yatırım yaparım. Çünkü çıkış bu hisselerle mümkün olacak'

* Borsada bir çıkış bekliyor musunuz?

Kesinlikle bir çıkış bekliyorum. Borsalar dinamik bir yapıya sahiptir. Düzeltme hareketi sürüyor. Ama orta ve uzun vadede borsamızın yönü kesinlikle yukarı olacaktır. Hatta borsada çıkış Kasım ayından itibaren de başlayabilir.

* Yatırım kararlarınızı neye göre veriyorsunuz?

Türkiye'nin ekonomik durumuna ve yurtdışındaki konjontüre bakarım. Sonra şirketin temel analizini incelerim. Teknik analizi sadece çok kısa vadeli alım-satımlarda kullanırım. Hisseleri en az üç ay, en fazla dokuz ay süreyle elimde tutmak üzere alırım ve mutlaka bir hisseyi alırken kendime bir hedef fiyat belirlerim. Bunlara ek olarak stoplos koyarım.

*Tüyo size ne ifade ediyor?

Hiçbir şey ifade etmez ve bu tür bilgilere de değer vermem. Borsada gerçekler alınıp satılır. Tüyolarla hareket edenlerin sonu kesinlikle hüsrandır.

* Neden İMKB 30?

Bu hisseler hem likittir, hem de işlem hacmi yüksektir. Yabancılar da bu hisseleri çok sever. Beklenen çıkış da yine İMKB 30'la gerçekleşecektir.

* Borsa dışında zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kitap okurum, sinemaya giderim. Koyu bir Galatasaray taraftarıyım. Maçlarını kaçırmam. Eskiden profesyonel olarak briç oynardım. Yoğunluk buna engel. Oğlumla ilgileniyorum, masa tenisi oynuyorum. Fırsat buldukça da seyahat ediyorum.

* Mutlu musunuz? Hiç bırakmayı düşündünüz mü?

Maalesef borsacılar çok fazla mutlu olmazlar. Çünkü kafaları sürekli borsayla meşguldür. Çok düşündüm bırakmayı ama borsa bir tutkudur, bırakamazsınız.

* Ahmet Dedehayır'ın en büyük hayali nedir?

George Soros gibi, Templeton Fonu gibi devasa fonların yöneticisi olmak. Türkiye'de bunların gerçekleşeceğine inanıyorum. Uzun vadede faizler daha da düştükçe para eninde sonunda borsaya gelecek. Böylece isme fon kurulacak. Bunlar hayal değil, zamanla olacak şeyler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır