kapat

04.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Paris'te konu barış
Ortadoğu'da akan kanın durdurulması için uluslararası girişimler sürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, İsrail Başbakanı Ehud Barak ve Filistin lideri Yaser Arafat ile Ortadoğu'daki şiddeti görüşmek üzere, bugün Fransa'nın başkenti Paris'te biraraya geliyor. Görüşmenin amacının şiddete son vermek ve bir daha meydana gelmemesini güvence altına almak olduğunu belirten Albright'a göre Clinton, İsrail ve Filistin yetkililerinin şiddet olaylarını soruşturmak için bir görüşme yapmasını önerdi.

Senato Başkanı topu hükümete attı
Fransız Senatosu'nun dünkü açılışında da sözde Ermeni soykırımı tasarısı gündeme geldi. 1998 yılında onayladığı tasarıyı, daha önce 4 kez gündeme almak istemeyen Senato Başkanı Christian Poncelet, açılış konuşmasında "Tasarının bu yıl gündeme alınması için hükümetin fikirlerine ihtiyacım var" dedi. Bugün hükümet adına Senato'da konuşacak olan Dışişleri Bakanı Hubert Vedrine'in hükümetin tasarıya karşı çıktığını açıklaması bekleniyor. Tasarının Senato'da 17 Ekim'de gündeme alınması bekleniyor. Vedrine'nin açıklaması sonrası Poncelet'nin tasarıyı destekleyen parlamenterlere tasarının Fransa'nın çıkarlarına aykırı olduğunu açıklayarak kulis yapması bekleniyor.

Evcil hayvanlara serbest dolaşım!
Avrupa Birliği Komisyonu, topluluk üyesi ülkelerde evcil hayvanların sahipleriyle birlikte serbest dolaşımını sağlamak ve bu amaçla üye ülkelerin kurallarını uyumlu hale getirmek amacıyla bir kararname düzenledi. Kararnameye göre, evcil hayvanlar, beraberlerinde sahipleri veya kendilerinden sorumlu bir insan olmak koşuluyla AB ülkeleri sınırlarını sorunsuz aşabilecek. Yolculuklar sırasında, kedi ve köpeklerin kimlikleri ve kuduza karşı aşı belgeleri bulunması gerekecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır